K1 i Boks

Jake Paul prihvatio Diazov prijedlog: ‘Nate želi meč na deset rundi, neka bude deset‘

Jake Paul i Nate Diaz

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Popularni YouTuber i profesionalni boksač zaslužuje poštovanje zbog ovog poteza

Velik i jako važan meč čeka Jakea Paula 5. kolovoza (osmi mjesec) ove godine. Paul je ranije ove godine izgubio boksački meč od Tommyja Furjya, a ukoliko ne želi vezati još jedan poraz, Paul će morati poraziti Natea Diaza, legendarnog UFC-ovog borca.

Vratio se Jake mečevima protiv MMA boraca nakon što se nije najbolje proveo protiv profesionalnog boksača, ali neće mu biti lako protiv Natea Diaza. Diaz je oduvijek na glasu kao ponajbolji boksač među MMA borcima, ali Diaz posjeduje još neke atribute kojima bi mogao napraviti velike probleme Paulu.

Diazova kondicijska priprema uvijek je besprijekorna i Paul bi se mogao naći u velikim problemima ako meč otiđe u kasnije runde. Diaz je također i vrlo čvrst borac kojeg je gotovo nemoguće nokautirati, a to samo povećava mogućnost da borba otiđe u kasnije runde i takozvane ‘‘duboke vode‘‘.

Paul je to mogao spriječiti ugovaranjem meča na nešto manje rundi (šest ili osam), ali Diaz inzistira da se borba održi na deset rundi. Ne bi bilo ništa neočekivano da je Paul odbio taj zahtjev Diaza, ali Paul je ugodno iznenadio.

‘‘Nate Diaz želi 10 rundi. Pretpostavljam da ima dobar ‘cardio‘. Ok Nathane, neka bude 10 rundi.‘‘, napisao je Paul putem svog Twitter profila.

Meč je originalno zakazan na osam rundi, a ukoliko Paul bude dosljedan onome što je napisao na Twitteru, doći će do preinake. Bit će to jedan hvalevrijedan potez Paula kojim dokazuje da je spreman izložiti se okolnostima koje ne idu isključivo njemu u korist. Fanovi će također biti sretni ako ovaj meč uistinu bude ugovoren na 10 rundi, jer bit će više nego zanimljivo vidjeti kako će se Paul nositi s Diazom u kasnijim rundama, ako meč uopće dođe do kasnijih rundi.

Linker
21. lipanj 2024 02:12