UFC

Nate Diaz odbacuje tvrdnje o oštećenju mozga: ‘Oduvijek pričam na ovaj način, pametniji sam nego ikad!‘

Nate Diaz

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Legendarni UFC-ov borac smatra da nije pretrpio tešku štetu tijekom svoje borilačke karijere

Nešto dulje od 15 godina Nate Diaz bio je dio UFC-a. Legendarni UFC-ov borac odradio je čak 27 UFC nastupa (16-11 UFC) i borio se s mnoštvom velikana. Nate Diaz nikada nije došao do titule UFC-ovog prvaka, ali uvijek je pružao nevjerojatno uzbudljive mečeve.

Jedan od glavnih faktora koji je njegove mečeve činio uzbudljivim jest Nateov pristup samim borbama. Uvijek je Diaz bio otvoren za tučnjavu i otvorene razmjene, a nevjerojatna sposobnost primanja udaraca omogućila mu je da ne bježi od takvih mečeva. Iako je zadao mnoštvo udaraca kroz svoju karijeru, jako puno ih je i primio. Neki će reći da je primio i previše udaraca, te da se posljedice očituju svaki put kad Diaz progovori.

‘‘Napuštanje UFC-a dobra je stvar za njega, prije nego pretrpi ozbiljnu štetu na mozgu. Mislim da je tip na granici da postane biljka. Njegovi intervjui, duhovitost i oštroumnost su nestali. Morate ga čekati da odgovori, a pauze su se produljile. Nekoć je nakon svakog pitanja imao jednu do dvije sekunde pauze. Sada te pauze traju 30-ak sekundi.‘‘, rekao je Masvidal još prošle godine nakon odlaska Diaza iz UFC-a.

38-godišnji Nate Diaz uistinu jest osoba koja ne zvuči najbolje za mikrofonom. Nerazgovjetnost i pauze nakon postavljenih pitanja njegov su način komunikacije, ali Diaz se napokon odlučio osvrnuti na sve to. Nate je gostujući u ‘‘The Pat McAfee Showu‘‘ istaknuo kako se ne radi o oštećenjima mozga, jer tako je oduvijek razgovarao.

‘‘Nisam ‘jeo udarce‘ toliko koliko tvrde da jesam. Često sam krvario jer bi me protivnici rasjekli laktovima, podlakticama itd. Ali kao što sam već rekao, puno vremena sam proveo u boksačkim dvoranama i uvijek bih ‘rolao‘ s udarcima te bi ih na taj način absorbirao. Nisam poput nekog glupana samo primao čiste udarce. Nikada nisam nokautiran, a nikada zapravo nisam bio niti teško uzdrman ili nešto takvo. Svi ovi tipovi komentiraju moj način govora i tvrde da imam CTE (Kronična traumatska encefalopatija). Ali ja sam oduvijek razgovarao na ovakav način i to nema veze s primanjem udaraca ili nečim takvim. Sada sam pametniji nego ikad prije.‘‘, rekao je Diaz koji očito odbacuje potencijalna oštećenja mozga nakon duge karijere.

U neku ruku je Diaz u pravu. Činjenica je da oduvijek ima nešto čudniji način govora, a vrijeme će pokazati kakve su posljedice nakon duge karijere. Nateu želimo svu sreću da posljedice budu što blaže.

Linker
07. svibanj 2024 03:25