K1 i Boks

Jake Paul samouvjereno tvrdi: ‘Brži, jači i atletičniji sam od Canela, mogu se nositi s njim!‘

Jake Paul

 Julio Aguilar/Getty images/Profimedia
YouTuber je u potrazi za novom velikom borbom, a dojam je kako bi se rado obračunao s najboljim

Već neko vrijeme, Jake Paul kao da je zaboravio na prozivanje boksača te se u potpunosti okomio na MMA borce. Činjenica je kako YouTuber nije nikada niti boksao protiv profesionalnog boksača, a s obzirom na dosadašnje uspjehe protiv MMA boraca, ne čudi njegov izbor protivnika.

Međutim, nekoliko puta Paul je znao prozivati i Saula Canela Alvareza (57-1-2). Meksikanac je po mnogima trenutno najbolji boksač na svijetu, neovisno o težinskim kategorijama ('pound for pound'). Canelo je svjetske titule osvajao u četiri različite težinske kategorije, a pojaseve je ujedinio u tri. Trenutno je vlasnik svih pojaseva u super srednjoj kategoriji (do 76 kilograma).

Jake Paul iza sebe ima tek pet profesionalnih nastupa, a slavio ih je u svih pet. Ipak, suludo je uopće uspoređivati spomenutu dvojicu te pomišljati da bi Paul imao ikakve šanse, ali YouTuber se ne slaže.

''Ljudi misle da ja nisam spreman za Canela. Drugi će vam često postavljati limite, govoreći vam što je moguće ili nemoguće za vas. Ja mislim da mogu ostvariti sve što zamislim. Znam da se mogu nositi s Canelom, kroz više rundi. Tip s kojim se nedavno borio, turski ratnik (Avni Yildirim) odustao je nakon tri runde, a nije bacio niti jedan udarac. Ja sam veći od Canela, brži sam od njega te sam atletičniji. Mogu li boksati bolje od njega? Vjerojatno ne, ali nakon tri godine, to će biti velika borba. Dva najveća imena u boksu, jedan protiv drugog.'', rekao je Paul gostujući u ESPN-ovoj emisiji ''First Take''.

Mora se priznati kako je njegovo samopouzdanje uistinu na visokoj razini. Međutim, jedno je pobijediti Bena Askrena i Tyrona Woodleyja, a nešto posve drugo je suočiti se Canelom Alvarezom, unutar boksačkog ringa. Međutim, vjerojatno je toga itekako svjestan i sam Jake, ali još je svjesniji kako bi to bio uistinu velik meč za njega. Neminovno je da bi on taj meč izgubio, ali pošteno bi se i naplatio za taj poraz. Najveća prepreka mu jeste totalna nezainteresiranost Canela Alvareza za ovakve mečeve. Meksikanac, barem zasad, fokusiran je na ispisivanje povijesti u mečevima protiv vrhunskih boksača. Obračuni s YouTuberima mogu pričekati.

Linker
02. svibanj 2024 16:51