Ostalo

Jake Paul ponovno prozvao Khabiba: ‘Trebam samo poraditi na hrvanju, u stojci sam bolji‘

Jake Paul

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Mladić iz Clevelanda otkrio je kako ponuda iz Eagle FC nikada nije pristigla

Američka zvijezda Jake Paul, sve više koketira s idejom prelaska u MMA. 25-godišnjak, trenutno gradi boksačku karijeru i ima pet pobjeda iza sebe, u jednako toliko profesionalnih nastupa. Međutim, triput se borio protiv MMA boraca i dojam je kako u tom svijetu uživa veću pažnju, nego li među boksačima.

Nekoliko puta u posljednjih par mjeseci, Paul je davao izjave kako se jednog dana planira okušati i u tom sportu. Khabib Nurmagomedov poručio mu je kako su vrata njegove Eagle FC promocije otvorena te da se slobodno može pridružiti. Paul je odgovorio kako pristaje, ukoliko će se njih dvojica međusobno boriti. To se naravno neće dogoditi, jer Khabib je umirovljen, ali Nurmagomedov je proteklog vikenda izjavio kako su Paulu ponudili ugovor i da čekaju njegov odgovor. YouTuber je sinoć gostujući u MMA Houru, opovrgnuo te navode od strane Dagestanca.

‘‘Khabib je rekao da su mi ponudili ugovor. To nije istina. Nikada mi ništa nisu ponudili. Eagle FC nikad nije niti organizirao event. Ne želim širiti mržnju prema onome što rade, ali ako bih riskirao prelaskom u MMA, trebali bi mi ponuditi više novca nego što zarađujem u boksu. Ljudi moraju doći s 25 ili 35 milijuna dolara, samo kako bi započeli razgovor sa mnom.‘‘, rekao je Paul.

Stvarno je teško pronaći MMA promociju koja bi u ovom trenutku bila spremna isplatiti taj iznos, momku koji nema apsolutno nikakvo MMA iskustvo. Međutim, ukoliko Paul dođe do željene ponude, spreman je okušati se s najboljima, pa tako i protiv Khabiba.

‘‘Borio bih se s Khabibom u MMA-u, ako oni žele dati takvu ponudu. To bi bilo uzbudljivo, posebice ako bih imao više vremena za pripremu. Radilo bi se o ogromnom meču. Vjerojatno bi prodali milijun ili dva milijuna PPV-ova, a samo bih trebao poraditi na svojim hrvačkim vještinama. U stojci bih ga mogao nadboksati.‘‘, rekao je Paul.

Teško je reći je li YouTuber ozbiljan s ovakvim navodima ili samo pokušava stvoriti ‘‘hype‘‘. Svi Khabibovi protivnici znali su ‘‘recept za pobijediti Khabiba‘‘. Obrane li njegova rušenja, mogu ga nadjačati u stojci. Međutim, nitko u njegovih 29 profesionalnih nastupa, nije bio niti blizu pretvaranja riječi u djelo, a to zasigurno ne bi bio niti Jake Paul. Međutim, nema sumnje kako bi taj meč privukao veliku pažnju javnosti, pretežno zbog činjenice kako bi mnogi rado gledali kako Khabib demolira Jakea Paula.

Ipak, Paulov MMA debi vjerojatno se neće dogoditi u skorije vrijeme, dok boksačku karijeru planira gurati još neko vrijeme. Tommy Fury nameće se kao najizglednija opcija za idućeg protivnika, no Paul ima u vidu još jednog borca koji se proslavio u MMA-u, no iza sebe ima i boksačko iskustvo. Radi se o legendarnom Andersonu Silvi koji je prošle godine upisao dvije pobjede u boksu. ‘‘Spider‘‘ je savladao Julia Cesara Chaveza Jr.-a i nokautirao je Tita Ortiza.

‘‘Da, definitivno, želim taj meč. Interesantna je priča da je on vjerojatno prva zvijezda koju sam ikad vidio. Taman negdje kad je MMA eksplodirao, moj otac bio je veliki fan. Zajedno smo išli na lokalnu MMA priredbu, a oni su vjerojatno platili Andersonu da dođe. Priredba je bila u Ohiju i ne znam zašto bi on inače bio tamo. Tražio sam potpis od njega i slikali smo se. Imao sam možda 12 godina, ali mislim da je on prva zvijezda koju sam upoznao. Bilo bi zabavno zaokružiti cijelu priču i boriti se s nekim tko je bio jedan od mojih prvih idola.‘‘, rekao je Jake Paul.

Često Jakeu spočitavaju kako boksačku karijeru gradi preko MMA boraca te da se nije susreo s niti jednim profesionalnim boksačem. Ipak, Paul navodi kako trenutno ima jedno ime u vidu, a radi se upravo o već spomenutom Juliu Cesaru Chavezu Jr.-u (53-6-1, 1 NC). Meksikanac je držao WBC-ovu titulu svjetskog prvaka, u periodu od 2011. do 2012. godine te posjeduje bogato boksačko iskustvo. Paul je objasnio i zašto se dosad nije borio s boksačima.

‘‘Uistinu nema boksača koji su dovoljno veliko ime, a da pritom napravimo zanimljivu priredbu te da budu blizu moje težine ili razine iskustva. Doslovno, meč za titulu svjetskog prvaka, bila bi jedina borba koja bi se dobro prodala, a ja niti ne znam tko je prvak u cruiseru (Ilunga Makabu, Mairis Brieids, Arsen Goulamirian i Lawrence Okolie, prvaci su u cruiseru, op.a.). Mislim da se Canelo treba boriti s nekim, ali borba sa mnom nema smisla. Meni će idući meč biti tek šesti, a on je svjetski prvak. Dakle, nitko u boksu nije dovoljno veliko ime, osim eventualno Chaveza Jr.-a.‘‘, objasnio je Jake.

Linker
23. travanj 2024 21:06