K1 i Boks

Jake Paul već ima sljedeću metu: ‘Nakon što nokautiram Diaza, McGregor će me uočiti‘

Jake Paul

 USA TODAY Sports/ddp USA/Profimedia
Nije tajna da Jake Paul najviše želi taj meč protiv Conora McGregora

Sve smo bliže jednom od najvećih mečeva u dosadašnjoj karijeri Jakea Paula. Popularni YouTuber i boksač iza kojeg je sedam profesionalnih boksačkih mečeva (6-1), 5. kolovoza (osmi mjesec) borit će se protiv Natea Diaza.

Boksao je Paul već s nekim velikim MMA imenima kao što su Anderson Silva, Tyron Woodley i Ben Askren, a u drugom mjesecu ove godine izgubio je od boksača Tommyja Furyja. Međutim, Nate Diaz posebna je zvijezda u svijetu MMA-a i općenito u svijetu borilačkog sporta, a meč između njega i Jakea Paula privući će ogromnu pažnju javnosti.

Unatoč većem borilačkom iskustvu, Nate Diaz ipak će biti autsajder u boksačkom meču, jer iza sebe nema niti jedan profesionalni boksački meč. Naravno, Diaz je u MMA vodama bio na glasu kao jedan od boljih boksača, ali Paul je već nekoliko puta dokazao da mu MMA borci ne mogu parirati u boksačkom ringu.

Porazi li Natea Diaza, Jake Paul će se nadati meču s još jednom velikom MMA zvijezdom. Naravno da je Conor McGregor na meti Jakea Paula, jer to je vjerojatno jedan od najvećih mečeva do kojih Paul trenutno može doći. Jake smatra da će mu pobjeda nad Diazom otvoriti put ka toj borbi.

‘‘Puno je potencijalnih mečeva za mene. Poslali smo ponudu Furyjima za revanš s Tommyjem, a godinama pokušavamo pregovarati i sa KSI-jem. Ali kada nokautiram Diaza, mislim da će me McGregor uočiti, bit će željan dobre isplate, doći će na meč protiv mene i završit će nokautiran.‘‘, rekao je Paul za Talk Sport.

Početkom ove kalendarske godine, Jake Paul potpisao je ugovor s PFL organizacijom. To mu otvara mogućnost za odrađivanje MMA borbi, a Paul je u nastavku svog obraćanja istaknuo kako je spreman odraditi čak i MMA meč protiv najveće MMA zvijezde.

‘‘Možemo se boriti u bilo kojem sportu (boks ili MMA). Možemo to odraditi u PFL-ovom kavezu. Svima sam već rekao da sam voljan boriti se protiv Conora u bilo kojem obliku borilačkog sporta. Odradit ću MMA meč, ne bojim se ući u kavez. Cijelu svoju karijeru nadam se MMA borbi, jer ja sam hrvač i imam hrvačku podlogu. Morao bih naučiti ponešto jiu-jitsua i ‘kickove‘, a to mi se čini poprilično jednostavno za naučiti.‘‘, dodao je Paul.

Očito je da Paul od samih početaka svoje boksačke karijere pokušava privući pažnju Conora McGregora. Dugo ga je ‘‘Notorious‘‘ u potpunosti ignorirao, ali tijekom prošle kalendarske godine u par navrata se osvrnuo na Paula i upuštao se u kraće prepirke putem društvenih mreža. Jasno je da bi UFC morao biti upleten u bilo kakav meč u kojem bi nastupio McGregor i stoga PFL kao opcija vjerojatno otpada. Veće šanse su za nekakav boksački meč, jer UFC je nešto takvo već dopustio McGregoru.

Svi se sjećamo 2017. godine i meča između McGregora i Floyda Mayweathera. Conor je tada izgubio tehničkim nokautom u desetoj rundi, ali Jake Paul nije Floyd Mayweather. Motivirani i dobro pripremljeni McGregor imao bi dobre šanse za poraziti Paula, a ne sumnjamo da bi meč postigao nevjerojatno dobre brojke.

Naravno, pred Paulom je prvo Nate Diaz, jedan od najtežih ispita u Paulovoj dosadašnjoj karijeri.

Linker
01. svibanj 2024 20:15