UFC

Nate Diaz otkrio tko mu je bio najteži protivnik u karijeri: ‘Borili smo se 100 na sat, sve mi je kontrirao‘

Nate Diaz (lijevo) i Josh Neer (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od boksačkog debija Natea Diaza. Legendarni MMA borac prošle godine je napustio UFC, a upitno je hoćemo li ga Diaza još koji put gledati u borbi prema MMA pravilima.

Iza Natea su 34 profesionalna MMA nastupa (21-13-0), a UFC je napustio porazivši Tonyja Fergusona ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi. Bila je to samo jedna u nizu brojnih velikih Nateovih pobjeda, a tijekom 15 godina provedenih u UFC-u, Diaz je ulazio u kavez s mnoštvom velikana ovog sporta.

Benson Henderson, Leon Edwards, Donald Cerrone, Rory MacDonald, Josh Thomson, Conor McGregor, Rafael dos Anjos, Anthony Pettis, ovo su samo neka od imena s kojima se Diaz borio, ali niti jednog od njih nije istaknuo kao najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri.

‘‘Postoji tip s kojim sam se borio, a zove se Josh Neer. On je opasan tip, ali sada smo prijatelji. Josh Neer prvo se borio s mojim bratom. Borili su se tri runde i bio je to tvrd meč. Nick je odrađivao svoju stvar i puno ga je pogađao, a ja sam si mislio: ‘Ovaj tip (Neer) je luđak‘. Nick ga je na kraju završio u trećoj rundi, ali Nick je tada većinu protivnika završavao u prvoj ili drugoj rundi.‘‘, prepričavao je Diaz gostujući u podcastu kod Bradleyja Martyna, a potom se dotaknuo svog meča s Neerom.

‘‘Vrijeme je prolazilo, a Neer se spustio u laku kategoriju unutar koje sam se tada borio. Ja sam pobjeđivao protivnike i tražio sam kvalitetnijeg protivnika, a UFC mi je dao Josha Neera koji je tada bio jedan od top 5 tipova. Tada sam se počeo boriti s najboljima i bio je to moj najteži meč. Jako puno sam gledao njegove mečeve i perfektno sam se spremao za njega. On bi bacao udarce, ja bih eskivirao, hvatao bih ga u pravim trenucima i sve ostalo. Ali on je imao kontru na sve moje napade, a ukoliko pogledate taj meč, vidjet ćete da se borba odvijala ‘100 na sat‘. Bio je to dobar meč.‘‘, rekao je Diaz.

Josh Neer i Nate Diaz borili su se u devetom mjesecu 2008. godine. Diazu je to bio 12. meč u karijeri i peti pod okriljem UFC-a. Podijeljenom sudačkom odlukom Nate je porazio Neera kojemu je to bio 32. MMA nastup u karijeri. Josh je bio uistinu dobar borac i porazio je neke poznate borce poput Dina Thomasa, Joea Stevensona, Melvina Guillarda, Anthonyja Smitha, Duanea Ludwiga itd. 2016. godine završio je karijeru nakon trećeg poraza u nizu i 53. profesionalnog meča. Zadnji meč u karijeri odradio je protiv spomenutog Smitha, a ‘‘Lionheart‘‘ ga je nokautirao u prvoj rundi. 36 pobjeda, 16 poraza i jedan neriješeni ishod upisao je Neer u svojoj bogatoj karijeri, a može se pohvaliti i činjenicom da ga Nate Diaz smatra najtežim protivnikom u karijeri.

Linker
04. svibanj 2024 09:44