K1 i Boks

Jared Anderson velika je američka uzdanica, a Bob Arum najavljuje: ‘Pokušat ćemo ga upariti s Hrgovićem‘

Jared Anderson

 Frank Micelotta/Fox Sports/Pictu/Shutterstock Editorial/Profimedia
Perspektivni američki teškaš krupnim koracima grabi ka vrhu teške kategorije

Iako su Amerikanci proteklih godina imali svjetske boksačke prvake u teškoj kategoriji (Deontay Wilder, Andy Ruiz Jr.), niti jedan od njih nije se prometnuo kao dominantni prvak i glavna zvijezda teške kategorije. Ameri čekaju na nekog tko će doći do tog statusa, a podosta nada polažu u Jareda Andersona (11-0-0, 11 KO).

22-godišnjak iz Ohija vrlo je talentiran, a njegova profesionalna karijera zasad je besprijekorna. Sve svoje protivnike svladao je nokautom, no treba napomenuti kako se još uvijek čeka iskorak i okršaj s nešto kvalitetnijim boksačima.

Ovog vikenda Anderson će tražiti 12. pobjedu u karijeri, a protivnik će mu biti srpski teškaš Miljan Rovčanin (24-2-0). Anderson i u taj meč ulazi kao veliki favorit i očekuje se nova pobjeda ovog američkog perspektivnog teškaša. Naravno da će Rovčanin pokušati poremetiti njegove planove, no Bob Arum, promotor Jareda Andersona već gleda ka mečevima koji bi trebali uslijediti nakon ovog protiv Rovčanina.

Arum se nada kako će njegov boksač odraditi još jedan meč do kraja godine, a najavio je kako Jareda čeka iskorak i puno jači protivnici.

‘‘Napravit ćemo korak ka borbama s tipovima poput Hrgovića ili kineskog izazivača (Zhilei Zhang), takvim klasama boksača. Mislim da je on (Anderson) sjajan talent.‘‘, istaknuo je Arum za BoxingScene.com.

Jared Anderson već je privukao pažnju nekih vrhunskih imena u teškoj kategoriji, a jedan od onih koji ga je pohvalio jeste i Tyson Fury.

‘‘Ono što uistinu pamtim i što mi je zapelo jeste činjenica da je Tyson Fury rekao da će on (Jared Anderson) biti sljedeći prvak teške kategorije. On je Furyju pružao nevjerojatan otpor kad su trenirali za Furyjeve borbe s Wilderom.‘‘, dodao je Arum.

Jared Anderson uistinu je zanimljiv potencijal teške kategorije, a sam Filip Hrgović istaknuo je kako bi rado odradio još par mečeva prije napada na titulu svjetskog prvaka. Možda bi upravo obračun s velikom američkom nadom bila jako dobra provjera za Hrgovića, ali i za mladog Jareda Andersona.

Naravno, Andersona prvo čeka Rovčanin, a borba će se održati u noći sa subote na nedjelju. ‘‘Main card‘‘ te priredbe starta u nedjelju od 4:30h ujutro, a Rovčanin i Anderson bore se u sunaslovnoj borbi večeri. U ringu bi se trebali naći oko 5:30h ujutro.

Linker
19. travanj 2024 01:46