Regija

Srpski teškaš nije uspio zaustaviti najvećeg američkog talenta: Pogledajte Andersonov nokaut

Jared Anderson vs. Miljan Rovčanin

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Jared Anderson lakoćom je zadržao svoj stopostotni učinak kad su pobjede nokautom u pitanju

Veliki autsajder bio je 28-godišnji srpski teškaš Miljan Rovčanin (24-2-0, 16 KO ‘score‘ uoči sinoćnjeg meča) protiv Jareda Andersona (11-0, 11 KO), 22-godišnjeg američkog teškaša.

Andersona američka boksačka javnost vidi kao potencijal za jako velike stvari i u ovom trenutku vjerojatno je njihov najperspektivniji teškaš. Boksač nadimka ‘‘Big Baby‘‘ 53. je teškaš svijeta prema Boxrecu, dok je Rovčanin u ovaj meč ušao 292. teškaš svijeta.

Manje od pune dvije runde trebao je Anderson da upiše 12. pobjedu nokautom u jednako toliko profesionalnih nastupa. Od prve sekunde vidjela se ipak razlika u kvaliteti i Anderson je postepeno gradio svoj put do pobjede. Prednji direkt, lijevi aperkat i lijevi kroše u tijelo, kao i razorni udarci desnicom, udarci su kojima je Anderson radio najviše problema svom protivniku. Najbolje trenutke i sami nokaut možete pogledati OVDJE.

Rovčaninu je porazom u Oklahomi prekinut niz od pet uzastopnih pobjeda, a Jared Anderson pokazao je da je spreman za iskorak i nešto jaču konkurenciju. Njegov promotor Bob Arum još uoči meča rekao je za BoxingScene:

‘‘Napravit ćemo korak ka borbama s tipovima poput Hrgovića ili kineskog izazivača (Zhilei Zhang), takvim klasama boksača. Mislim da je on (Anderson) sjajan talent.‘‘

Bit će zanimljivo vidjeti tko će biti Andersonov sljedeći protivnik i koliko daleko može dogurati talentirani američki teškaš. Teško je reći hoće li baš Filip Hrgović biti sljedeći Andersonov protivnik, jer meč s obveznim IBF-ovim izazivačem za titulu svjetskog prvaka možda bi bio prevelik skok za Jareda Andersona u ovom trenutku. Zhilei Zhang djeluje kao dobra opcija nakon poraza od našeg Hrgovića.

Linker
24. travanj 2024 06:27