K1 i Boks

Jaron Ennis nokautirao je Davida Avanesyana, a zatim prozvao Crawforda: ‘Želim velika imena, Terence ili bilo tko drugi!‘

Jaron Ennis

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti u ringu Ennisa i Crawforda, a ta borba bi zasigurno privukla jako puno pažnje

Tek 27 godina ima Jaron Ennis, a u svojoj profesionalnoj karijeri nakupio je 32 pobjede, od kojih je čak 29 ostvario prekidima. Taj fenomenalni niz nastavio je i noćas, a protiv Davida Avanesyana tražio je svoju novu obranu titule svjetskog prvaka prema IBF-u u velter kategoriji.

Došao je Ruski boksač samouvjereno u nadi da će s trona skinuti odličnog Ennisa, međutim, sve je ostalo samo na snu jer je Ennis vrlo uvjerljivo obranio svoju gore spomenutu titulu. Nije dugo trebalo Ennisu da pročita Avanesyana i na kraju ga završi, tako da do promjena na tronu noćas nije došlo.

Od samog početka borbe, Ennis je mijenjao gardove i tako dodatno zbunjivao Avanesyana, koji je ponekad i sam pokušao iznenaditi Ennisa borbom iz kontra garda. Ennis se u drugoj rundi našao u pomalo netipično bliskoj rundi za njega jer je primio nekoliko vrlo dobrih kontri desnom rukom od strane Avanesyana, no rundu je ipak dobio. Nastavio je Ennis agresivno i u trećoj rundi, a u četvrtoj je Avanesyan izgledao kao da ima slomljenu vilicu. Osim toga, udarci u tijelo koje je primio ranije uzeli su maha, tako da je Avanesyan pao u petoj rundi.

‘‘Želim velika imena. Terence Crawford ili bilo tko drugi, može‘‘, kratko je rekao Ennis nakon nove pobjede.

Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti u ringu Ennisa i Crawforda, a ta borba bi zasigurno privukla jako puno pažnje. Ennis ima tek 27 godina i tek mu predviđaju veliku karijeru, no on je i do sada ostvario jako dobre rezultate.

Linker
26. kolovoz 2024 12:16