K1 i Boks

Počinje li Eddie Hearn pretjerivati iznošenjem nebuloza? Evo što je izjavio o nadolazećem meču Terencea Crawforda

Terence Crawford

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Poznati svjetski boksački promotor kao da je zaboravio tko je i što je Terence Crawford

Terence Crawford krajem sedmog mjeseca prošle godine ispisao je povijest. Najbolji boksač današnjice postao je prvim boksačem u povijesti koji je ujedinio četiri svjetske titule u dvije različite težinske kategorije.

‘‘Bud‘‘ je dominantno porazio do tada neporaženog Errola Spencea Jr.-a, a tom pobjedom ujedinio je pojaseve u velter kategoriji, nakon što mu je to pošlo za rukom i u super lakoj kategoriji. Nakon što je zagospodario velter kategorijom, Crawford je shvatio kako je posao obavljen i odlučio se za prelazak u super velter kategoriju.

Sjajni američki boksač svoj debi u super velter kategoriji odradit će 3. kolovoza (osmi mjesec), a njegov protivnik bit će Israil Madrimov. 29-godišnji Uzbekistanac nositelj je WBA-ove svjetske titule u super velter kategoriji, a iza sebe ima 10 pobjeda i jedan remi. Puno iskusniji Crawford očekivano je ogroman favorit u ovom meču (1,15 - 5,80), ali Eddie Hearn svim silama pokušava uvjeriti javnost kako će Madrimov biti prevelik zalogaj za ‘‘Buda‘‘. Jasno vam je kako Hearn zastupa Madrimova i zato podiže ‘‘hype‘‘, ali njegove izjave polako prelaze u kategoriju nebuloza.

‘‘Prva Terenceova pobjeda za svjetsku titulu bila je na mojoj priredbi u Glasgowu, protiv Rickyja Burnsa. Taj meč održao se u lakoj kategoriji (135 ‘pounda‘). Crawford je uzeo svjetsku titulu toj kategoriji, zatim je prešao u super laku (140 ‘lbs‘) i porazio je još jednog od naših boraca te je došao do statusa apsolutnog prvaka. To je ponovio u velteru, a sada prelazi u kategoriju do 154 ‘pounda‘. Prije ili kasnije, to će biti previše za njega. Kad se bude borio protiv velikog borca super velter kategorije, koji također može i jako udariti, tada će saznati da je ovo previše za njega. Madrimov je autsajder u ovo mmeču, ali mislim da će ovo biti najteži Terenceov meč u dosadašnjoj karijeri. On će se povući kao velikan, ali u jednom trenutku shvatit će kako pokušava napraviti prevelik korak s promjenama težinske kategorije.‘‘, rekao je Hearn za Matchroom Boxing.

Eddie Hearn možda zaboravlja tko je i što je Terence Crawford. Pričamo o boksaču koji je prvorangiran na svim relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama i gleda ga se kao najboljeg boksača današnjice. ‘‘Bud‘‘ je boksač nevjerojatne tehnike, velike snage, ali ono što ga čini drukčijim u odnosu na druge, svakako je njegov mentalitet. Tip koji je preživio hitac u glavu (2008. godine) posjeduje posebnu mentalnu snagu i za njega ‘‘nemoguće‘‘ ne postoji. Crawford je čak spreman okušati se protiv Canela Alvareza u super srednjoj kategoriji i reći da je super velter kategorija ‘‘prevelik zalogaj‘‘ za takvog boksača, pretjerano je i za govornika poput Eddieja Hearna.

Linker
29. kolovoz 2024 01:08