K1 i Boks

Je li pred nama najbolji boksački meč u nižim kategorijama? Japanci su spremni pružiti nadasve nevjerojatan boksački sraz

Junto Nakatani vs. Naoya Inoue

 SCREENSHOOT (TOP RANK)
Pravi ljubitelji plemenite vještine bi mogli početi pripremati svoja ‘osjetila‘ za ovaj epski meč

Nakatani je ponovno pokazao zašto je jedan od najuzbudljivijih boraca današnjice, povećavši svoj omjer na besprijekornih 29-0 s 22. nokautom, čime je zaključio dvodnevni festival borbi za titulu u Tokiju. Njegova posljednja pobjeda protiv Tasane Salapata u šest rundi samo je dodatno pojačala optimizam Todda DuBoefa, koji se ne libi izraziti oduševljenje razvojem ovog talentiranog trostrukog prvaka.

„Nakatani je izgledao sjajno. Njegov napredak je impresivan,“ izjavio je DuBoef za BoxingScene, referirajući se na mladog WBC prvaka u bantam kategoriji. „Ako se meč između njega i Naoye Inouea dogodi, to bi imalo puno smisla. Mogao bih vidjeti taj dvoboj 2025. godine.“

Zamišljamo taj epski obračun: četverostruki prvak Inoue (28-0, 25 KO) brani svoju neospornu titulu u super-bantam kategoriji protiv gladnog sunarodnjaka koji se nezaustavljivo probija kroz svoju diviziju poput sile prirode.

Naravno, prije nego što dođe do ovakvog "megasudara", potrebno je riješiti nekoliko formalnosti. Naime, Inoue je predviđen za meč na Badnjak protiv obveznog izazivača IBF-a, Australca Sama Goodmana. IBF je već najavio dražbu za 29. listopada, jer do sada nisu postignuti dogovori između oba tima.

S druge strane, Nakatani, pod vodstvom trenera Rudyja Hernandeza u južnoj Kaliforniji, vjerojatno će prije tog velikog dvoboja uzeti jedan privremeni meč kako bi se još bolje pripremio za potencijalni izazov.

Bob Arum, predsjednik Top Ranka, također je entuzijastično govorio o mogućem meču, prisjećajući se kako je Inoue, poznat i kao "Čudovište", zaustavio TJ-a Dohenyja u rujnu u sedmoj rundi udarcem u tijelo. Iako su mnogi smatrali da je Arumova želja za okršajem preuranjena, Nakatani je svojim nastupima sve bliže tome da se ovaj dvoboj zaista realizira.

DuBoef je nakon posljednjeg Nakatanija nastupa odao priznanje, izjavivši kako borac podsjeća na pokojnog Genara Hernandeza, bivšeg prvaka u super-pero kategoriji, ali s jednom ključnom razlikom – Nakatani može zadati udarac koji šalje u nokaut.

Rudy Hernandez se s osmijehom složio s tom procjenom, dok je DuBoef posebno istaknuo impresivan način na koji Nakatani koristi svoj vitak okvir visok 173 cm, s dugim rukama koje „izvode udarce niotkuda.“

Kombinirajući to s razornom snagom Naoye Inouea, samo mašta može naslutiti kako bi ovaj nacionalni obračun izgledao. Jedno je sigurno – to bi bio spektakl kojeg boksačka publika ne bi htjela propustiti.

Linker
20. listopad 2024 17:52