K1 i Boks

Jermell Charlo dobio naređenje od WBO federacije da mora braniti titulu protiv Tima Tszyua

 Jermell Charlo 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Ima priliku poći putem svog sunarodnjaka Georgea Kambososa

Nakon velike pobjede protiv Argentinca Briana Castanoa prošli mjesec, Jermell Charlo postao je neprikosnoveni prvak svijeta super velter kategorije. Sada je dobio naredbu WBO federacije da mora pojas braniti protiv njihovog prvog izazivača Australca Tima Tszyua.

Charlovi i Tszyuovi promotorski timovi imaju vremena do 20. lipnja (6. mjesec) da se dogovore oko uvjeta borbe, a ukoliko dogovor ne postignu tada će najveći ponuđivač dobiti pravo na organizaciju eventa. Postoji i druga opcija, a to je da Charlo odbije braniti pojas protiv Australca, čime bi ga morao uprazniti.

Tim Tszyu trenutno je prvi izazivač prema WBO federaciji, a BoxRec ljestvica smjestila ga je na 4. mjesto super velter kategorije. 27-godišnji Australac neporažen je u svojih 21 nastupa, a 15 puta svoje protivnike završio je nokautom. Prvih 20 borbi odboksao je u rodnoj Australiji, a tek posljednju borbu prije nešto više od dva mjeseca odradio je u SAD-u.

Do sada je imao solidne protivnike, a najveće ime s kojim je boksao bio je bivši svjetski prvak Jeff Horn. Australcu će ovo biti prilika da pođe putem svojeg sunarodnjaka Georgea Kambososa, koji je unatoč tome što je bio veliki 'underdog' uspio pobijediti Teofima Lopeza i ukrasti mu njegove pojaseve. Kambosos ovu subotu boksa za ujedinjenje svih pojaseva protiv favorita Devina Haneya. Tszyuovi promotori smatraju da bi se borba mogla održati tek krajem godine u SAD-u, a za Fox Sports News su izjavili da će se prilagoditi neprikosnovenom prvaku.

"Sve će ići pod ruku neprikosnovenog prvaka (Charla), očito. Iako bi mi htjeli da se to održi u Australiji, očito je da će se održati u Americi, vjerojatno u Las Vegasu. Vrlo vjerojatno će to biti u studenom (11. mjesec)."

Linker
22. travanj 2024 12:12