K1 i Boks

Jeste li primijetili sličnosti iz mečeva Hrgović-Zhang i Babić-Balski? Pročitajte analizu!

Filip Hrgović, Zhielei Zhang, Alen Babić, Adam Balski

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia, Nick Potts/pa Images/profimedia
Oba boksača pokazali su pobjednički mentalitet

Ono što je sada evidentno je činjenica da imamo dva Hrvata koji su prvi izazivači za svjetski naslov u boksu; jedan u teškoj kategoriji, a drugi u bridgerweight. Obojica su do te pozicije stigli u iznimno teškim i iscrpnim mečevima o kojima će se pričati još dugo vremena. Ono što je zanimljivo za primijetiti je to koliko su te dvije borbe zapravo imale sličnosti.

Krenimo s prvom rundom; oba boksača su na gotovo identičan način završila na podu. I Hrgović i Babić su se nakon udarca u stražnji dio glave našli u nokdaunima, što srećom nije prevagnulo u konačnom ishodu borbe. To im je obojici došlo kao hladan tuš nakon kojeg su odlučili biti puno oprezniji u ostatku borbe.

Oba boksača su tu pokazala veliki pobjednički mentalitet i srce šampiona jer su se nakon šokantne i teške prve runde uspjeli okrenuti vodu na svoj mlin i u konačnici odnijeti veliku pobjedu.

Statistika i broj bačenih udaraca je gotovo pa identičan kod oba naša boksača. Dok je Filip Hrgović bacio 705 udaraca od kojih je njih 208 sjelo čisto na protivnika, Alen Babić bacio je 723 udarca od kojih je 153 sjelo na pravo mjesto. Sama ta nadmoć u broju udaraca je zapravo bila ključna u pobjedama kod oba boksača. Ulog meča je bio identičan, obojica su pobjedom zacementirali prvo mjesto izazivača za pojas prvaka.

Svoju priliku za velike stvari vjerujemo da će uskoro dobiti i naš vrhunski teškaš Agron Smakići koji svoj put gradi stepenicu po stepenicu, a tu je također i Petar Milas čiji povratak čekamo još od njegove posljednje borbe i poraza protiv Tonyja Yoke.

Linker
01. svibanj 2024 23:57