Regija

Dillian Whyte poziva Hrgovića na obračun s Babićem: ‘Mislim da je vrijeme za taj meč‘

Alen Babić i Filip Hrgović

 Screenshot (youtube, Dazn)
Britanski teškaš ujedno je i menadžer našeg Alena Babića

Veliku, zapravo najveću pobjedu u dosadašnjem dijelu karijere upisao je Filip Hrgović u subotu navečer. Nakon teških i iscrpljujućih 12 rundi, Hrgović je jednoglasnom odlukom slavio protiv Zhileija Zhanga i time je došao do 15. pobjede u profesionalnoj karijeri.

Hrgović je tom pobjedom postao i obveznim izazivačem za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka koja je trenutno u vlasništvu Oleksandra Usyka. Teško je reći, odnosno može se pretpostaviti kako Hrgovićev sljedeći nastup unatoč tome neće biti za pojas, ali i sam Filip još je uoči meča protiv Zhanga isticao kako bi rado odradio još barem jedan ili dva meča prije napada na titulu.

"...S pobjedom postajem obvezni izazivač, ali tko zna što se može još malo i promijeniti. Može doći i neka druga promocijska kuća u igru i tako... U biti, ne bih imao ništa protiv kada bi odradio još meč-dva prije borbe za pojas" - rekao je Hrgović za ‘‘Ring Magazine‘‘.

Kakve će mečeve Hrgović i njegov promotorski tim ugovoriti u tom slučaju, teško je predvidjeti. Hoće li to biti nešto lakši protivnici koji zapravo više nemaju smisla s obzirom da je Hrgović u subotu napravio iskorak, ili će to biti neko od visokorongiranih boksača, preostaje nam vidjeti. Jedan meč koji će uvijek biti tema uz Hrgovićevo ime, svakako je onaj potencijalni protiv Alena Babića.

Iako je Babić trenutno u pohodu na pojas niže, ‘‘bridgerweight‘‘ kategorije, nema sumnje da bi se ‘‘Savage‘‘ rado vratio u tešku ako je meč s Hrgovićem u igri. Babićev prijatelj i menadžer, Dillian Whyte, putem ‘‘storyja‘‘ na Instagram profilu pozvao je Hrgovića na ugovaranje tog meča.

‘‘Nakon što sam gledao Hrgovića kako dolazi do pobjede sudačkom odlukom, mislim da je vrijeme za meč između Hrgovića i Alena Babića u Hrvatskoj. Što kažeš, Filipe? Alen je spreman, idemo!‘‘, poručio je britanski teškaš.

image

Dillian Whyte

Instagram (dillian Whyte)

Njegov ‘‘story‘‘ podijelio je i Alen Babić na svom profilu, pritom napisavši.

‘‘Menadžer vučjeg čopora na potezu.‘‘

Borba Hrgovića i Babića privukla bi ogroman interes u regiji, a u kojem god hrvatskom gradu da se održi, tribine bi bez ikakve sumnje bile popunjene. Ipak, dojam je kako su se njihove putanje sada dobrano razišle, a smirile su se i tenzije među njima. Obojica će vjerojatno nastaviti svoje pohode ka svjetskim titulama, a vremena za međusobni obračun svakako ima.

Linker
07. svibanj 2024 03:26