K1 i Boks

Joe Joyce frustriran Duboisovim usponom: ‘Ja sam ga pobijedio, a on je osvojio titulu prije mene‘

Joe Joyce 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Smatra da će iduća godina biti njegova najbolja

Joe Joyce i Daniel Dubois snage su odmjerili krajem 2020. godine, kada je nakon teških udaraca s obje strane pobjedu prekidom na kraju odnio čvršći Joyce. Nakon velike pobjede Joyce je odradio samo jednu borbu u kojoj je pobijedio Carlosa Takama, dok noćas boksa protiv Christiana Hammera. Dubois je nakon poraza od Joycea ostao puno aktivniji te već odradio tri borce, gdje se pobjedom u posljednjoj protiv Trevora Bryana okitio 'regularnim' WBA pojasom teške kategorije.

U intervjuu za Mirror Fighting uoči noćašnje velike borbe dao je izjavu u kojoj se uz ostalo osvrnuo i na mladog Daniela Duboisa.

"Frustrirajuće ga je gledati, bit ću iskren. Bio sam rangiran bolje od njega prema WBA federaciji i htio sam borbu protiv Manuela Charra koji je tada držao 'regularni' WBA pojas. Tako da činjenica da je Dubois osvojio taj isti pojas prije mene je jako frustrirajuća. Karijera mi nije baš išla prema planu i to mi stvara nelagodu, ali mislim da ću doći do svog cilja. Imam vjeru u svoje sposobnosti i smatram da ću postati prvak svijeta u teškoj kategoriji. Mislim da će 2023. biti moja godina" - zaključio je Joyce.

Joe Joyce je imao sjajnu amatersku karijeru u kojoj se okitio srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Tada je naš Filip Hrgović osvojio broncu, a Tony Yoka je osvojio najsjajnije odličje. U profesionalnoj karijeri odradio je 13 borbi i to sve protiv protivnika top klase. Neki od boraca koje je pobjeđivao su bivši svjetski prvak Bermane Stiverne, Alexander Ustinov, Bryant Jennings, Michael Wallisch, Daniel Dubois i Carlos Takam. Najveća pobjeda u karijeri mu je bila upravo ona protiv mladog Daniela Duboisa u koju je ušao kao veliki "underdog", a na kraju izašao podignute ruke.

Ono što Joycea krasi je nevjerojatna kondicijska sprema. On boksa "dizelaški"; u borbu krene lagano i polako diže tempo vršeći pritisak na protivnika čitavo vrijeme. Boksa vrlo jednostavno; otvara protivnika prednjim direktom na koji onda poveže zadnji direkt ili kroše. Mnogi su bili vrlo skeptični što se tiče njegove brzine jer mu fali eksplozivnosti, ali on sve to uredno nadoknađuje kondicijom i snagom udarca. Još jedna njegova velika odlika je čvrstina koju posjeduje; može primiti nevjerojatno jake udarce i ići naprijed poput tenka kao da se ništa nije dogodilo.

Linker
19. travanj 2024 12:17