K1 i Boks

(VIDEO) Daniel Dubois nokautom do ‘regularnog‘ WBA pojasa

Daniel Dubois 

 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Upisao je najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri

Daniel Dubois sinoć je ostvario najveću pobjedu svoje karijere nokautiravši Trevora Bryana i osvojivši pritom 'regularni' WBA pojas prvaka svijeta. Ta titula uvedena je 2000. godine kako bi WBA federacija zaštitila svog prvaka. Ukoliko 'regularni' WBA prvak dođe do još jedne od preostalih titula; WBC, IBF ili WBO, tada bi taj prvak postao 'super' WBA prvakom. Kako bi WBA i dalje imala svog prvaka, titulu 'regularnog' bi dodijelili nekom drugom.

Primjerice, današnji 'super' WBA prvak svijeta je Oleksandr Usyk. Dubois je ovime postao potencijalni izazivač za super WBA pojas, ali teško je za pretpostaviti da će upravo Dubois biti sljedeći na redu za napad na pravi pojas jer je red izazivača podosta dugačak.

Oleksandr Usyk i Anthony Joshua trebali bi za otprilike dva mjeseca boksati revanš, a onda bi pobjednik trebao u prosincu (12. mjesec) boksati protiv Tysona Furyja za ujedinjenje svih titula. Naravno, ukoliko Fury odluči prekinuti mirovinu i nastaviti boksati, a koliko smo uspjeli vidjeti do sada to će vjerojatno i napraviti. Ima i puno drugih kandidata, primjerice pobjednik meča između Hrgovića i Zhanga također postaje obavezni izazivač za napad na pojas. Tu su dalje Joe Joyce, Frank Sanchez, Martin Bakole, Joseph Parker i mnogi drugi koji već duže vrijeme kucaju na vrata za titulu prvaka.

Daniel Dubois je mladi teškaš rodom iz Engleske koji je prvenstveno poznat po svojim sjajnim nokautima. On je doslovno mljeo sve svoje protivnike, a jedini koji je uspio dogurati do sudačke odluke s njim bio je Kevin Johnson. Prije nešto više od godinu i pol dana doživio je svoj prvi poraz protiv Joe Joycea koji se ipak pokazao kao prečvrsti boksač za Duboisa. Nakon toga Dubois se vratio na pobjedničke staze borbama protiv Bogdana Dinua i Joea Cusumanoa koje je završio unutar prve dvije runde.

Linker
17. travanj 2024 01:26