K1 i Boks

Joe Joyce najavljuje ‘vatromet‘ u meču protiv Zhanga: ‘On snažno udara i testirat će moju bradu‘

Joe Joyce

 Screenshot (youtube, Sky Sports Boxing)
37-godišnji britanski teškaš ne podcjenjuje Kineza i priprema se za jako težak meč

Četvrti mjesec ove godine mogao bi nam ponuditi mnoštvo sjajnih mečeva pri vrhu teške kategorije. Anthony Joshua i Jermaine Franklin borit će se odmah 1. travnja (4. mjesec), šuška se da bi Fury i Usyk također mogli odraditi svoj meč u travnju, a Joe Joyce i Zhilei Zhang ugovorili su meč za 15. travnja (4. mjesec).

Borba Joycea i Zhanga ujedno je borba za privremenog WBO prvaka u teškoj kategoriji, a radi se o potencijalno jako zanimljivoj borbi. Zhang je u porazu od Hrgovića pokazao da je spreman upustiti se u otvorene razmjene i da može jako dobro podnositi razorne udarce.

Joe Joyce također je takav borac. Britanac ima ‘‘granitnu bradu‘‘, a razoran je i udarač. 14 od svojih 15 pobjeda upisao je nokautom, a posljednju pobjedu upisao je u devetom mjesecu prošle godine. Nokautom u 11. rundi porazio je Josepha Parkera.

Osim gore spomenutih odlika, Joycea krasi nevjerojatna kondicija za jednog teškaša njegovih gabarita i nerijetko svojim pritiskom lomi protivnike. Zhang će u tu borbu ući kao autsajder, ali Joyce ga ne podcjenjuje i očekuje težak meč.

‘‘Možete očekivati mnoštvo snažnih udaraca od Zhanga i mene. Bit će to sjajan, uistinu sjajan meč. Još me niste imali prilike gledati protiv visokog ljevaka (kontragardaša). On je netko tko uistinu snažno može udariti i testirat će moju bradu. Saznat ćemo mogu li ga nokautirati i kako se naše boksački stilovi odnose. Bit će jako eksplozivno i mislim da neće otići na bodove. Znam što trebam raditi protiv boksača iz kontragarda i trebalo bi to dobro završiti.‘‘, rekao je Joyce u intervjuu koji prenosi Boxing Scene.

Zhilei Zhang do meča s Hrgovićem bio je neporažen u profesionalnoj karijeri. 24 pobjede i jedan remi imao je do obračuna s ‘‘El Animalom‘‘ a od Hrgovića je izgubio jednoglasnom, ali vrlo tijesnom sudačkom odlukom. Zhang je 19 puta slavio nokautom, a meč između njega i Joycea mogao bi biti jedan od najboljih u ovoj godini.

Što dodati, osim da jedva čekamo.

Linker
17. travanj 2024 19:42