K1 i Boks

Eddie Hearn ljut na fanove: ‘Prvo su nam govorili da Joshua uzme neku lakšu borbu, a sad su opet nezadovoljni‘

Joshua, Hearn i Franklin

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tvrdi kako su se oni htjeli boriti protiv Furyja, no odlučili su poslušati fanove koji ih sad opet pljuju zbog laganog protivnika

Prvog dana četvrtog mjeseca bivši prvak Anthony Joshua vratit će se u ring, a mnogi su ostali razočarani izborom protivnika za tu borbu. Jermaine Franlin je dosta solidan boksač, no od bivšeg se prvaka ipak očekivalo da će uzeti neko malo zanimljivije ime koje će privići i širu publiku.

No, jasno je kao dan da se ovdje radi o meču u kojem se Joshuu želi vratiti na pobjedničke staze uz najmanji mogući rizik. Franklin je prošle godine Dillianu Whyteu pružio jedan vrlo težak meč, no trenutno nije ni približno veliko ime kao Joshua, tako da kritike na račun Hearna i ekipe ne čude. No, Eddie Hearn ne smatra da će to biti lagana borba:

‘‘Ono što vidite, to ćete i dobiti. Nikad nisam vidio Joshuu da nekog otpisuje i da priča loše stvari o njemu. On je dobar čovjek, a mnogi me pitaju je li mi žao zbog nogo što je učinio nakon borbe s Usykom. Ne, nije mi žao jer je to Anthony, u tom trenutku je to želio. Krajem prošle godine se htio boriti s Tysonom Furyjem, a ljudi su nam govorili kako ti ne trebamo raditi i da se prvo trebamo vratiti pobjedama. Sad kad smo uzeli neku takvu borbu, opet ne valja‘‘, prenosi BoxingScene.

‘‘Mislim da je mentalno na dobrom mjestu sad, voli boks i voli se natjecati. Kada je neki dan rekao da ga motivira samo novac, nisam mu povjerovao. Voli se natjecati i brine o svojoj ostavštini više nego o ičemu, ali naravno i da zarađuje dobro. No, ova će nam borba reći sve što trebamo znati‘‘, dodao je.

Jasno je da Joshua jednostavno mora pobijediti Franklina, jer ukoliko izgubi, karijera mu je gotova.

Linker
24. travanj 2024 17:27