K1 i Boks

Joe Joyce se javio nakon teškog poraza: ‘Mirovina nije za mene, ponovno ćete me gledati u ringu! Vratit ću se jači‘

Joe Joyce nakon nokauta

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Morat će Joyce ozbiljno razmisliti što je sljedeće za njega jer je već podosta štete primio, a ovakav nokaut sigurno nije blag za organizam

Ono što su mnogi govorili, sinoć se pokazalo točnim: Joe Joyce napravio je veliku grešku aktiviravši klauzulu o revanšu protiv Zhileija Zhanga. Kinez je ovoga puta slavio još uvjerljivije jer ga je u trećoj rundi teško nokautirao, tako da je obranio svoj privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji.

Nije Joyce u ovom meču promijenio apsolutno ništa. Došao je isti kao i prvi put, uz to preko 10 kilograma teži. Bilo je to savršeno za Zhanga koji ga je ovog puta teško nokautirao, a nakon poraza se oglasio i sam Joyce.

‘‘Zhang je odličan borac. Kontraš. Kolega srebrni olimpijac i također izbjegavan od strane svih. Bio je ovo vjerojatno preveliki rizik. Nisam se borio s kontrašem već dugo vremena, razočarenje. Previše sam riskirao i platio sam cijenu. Bio sam više fokusiran na ono što je bacao. Mogao sam ići drugim putem, ali izabrao sam izazov‘‘, rekao je Joyce za Queensberry.

‘‘Mirovina nije za mene. I dalje imam puno toga u sebi. Vidjet ćete me u ringu ponovno, treba mi samo malo vremena da uvidim gdje sam griješio i da se vratim obnovljen i poboljšan. Razgovarat ću s timom i vidjeti koji je najbolji put za mene. Kapa dolje Zhangu, a ja ću se vratiti jači i drugačijim putem‘‘, dodao je.

Morat će Joyce ozbiljno razmisliti što je sljedeće za njega jer je već podosta štete primio, a ovakav nokaut sigurno nije blag za organizam. Kako god, Zhang je potvrdio ono što je učinio u prvom meču, a ovakvom pobjedom je definitivno zaslužio neki veliki meč.

Linker
16. svibanj 2024 06:45