K1 i Boks

Joe Joyce: ‘Usyk nije šala, on je olimpijski prvak, no Joshua će ga nokautirati‘

Joe Joyce
 Danny Young/Shutterstock Editorial/Profimedia
Britanski teškaš cijeni oba boksača no nada se meču protiv Anthonyja Joshue

Krajem devetog mjeseca, točnije 25. rujna ove godine gledat ćemo meč za WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule u teškoj kategoriji. Britanac Anthony Joshua (24-1, 22 KO) odmjerit će snage s Ukrajincem Oleksandrom Usykom (18-0, 13 KO). Ukrajinski boksač dugo je vladao cruiser kategorijom u kojoj je držao sve pojaseve. U listopadu 2019. godine prešao je u teškoj kategoriji unutar koje je trenutno na tri pobjede u nizu. Anthony Joshua s druge strane trenutno je na dvije pobjede u nizu nakon što se revanširao Andyju Ruizu i nakon nokauta protiv Kubrata Puleva u prosincu protekle godine.

Britanski teškaš Joe Joyce u najnovijem razgovoru za medije komentirao je nadolazeću borbu Joshue i Usyka te objasnio koga vidi kao pobjednika.

''Usyk bi mogao biti nezgodan protivnik za Joshuu, no Anthony bi ga trebao nokautirati prije ili kasnije. Radi se o teškoj kategoriji i stoga nikad ne znate, no Usyk nije šala. On je olimpijski prvak, vrlo vješt borac iz kontragarda i vjerojatno će Joshui uzrokovat probleme sa svojim radom nogu. Mislim ipak kako će ga Joshua dohvatiti prije ili kasnije.'', započeo je Joyce sa svojim izlaganjem te nastavio.

''Rado ću se boriti s bilo kojim od njih dvojice, no sviđa mi se mogućnost borbe protiv Joshue. Mislim da će on htjeti borbu protiv Furyja, stoga moramo vidjeti što će biti s time, no na putu sam da postanem obavezni izazivač prema WBO kriterijima.''

Joe Joyce (12-0, 11 KO) zadnji nastup odradio je u studenom 2020. godine porazivši Daniela Duboisa nokautom u desetoj rundi. 24. srpnja čeka ga borba protiv iskusnog Carlosa Takama (39-5-1, 28 KO). Pobijedi li Joyce u toj borbi, postat će obavezni WBO izazivač. Britanac smatra kako je Takam odličan izbor za protivnika.

''Smatram da je borba protiv Takama dobar potez za mene. Ovo je borba o kojoj bi ljudi mogli pričati. Također, ova borba će me spremiti za onaj trenutak kada budem napadao titulu svjetskog prvaka. Takam je respektabilan protivnik koji se borio s najboljima poput Joshue i Chisore.'', dodao je Joyce.

35-godišnji Britanac nadimka ''Juggernaut'' Hrvatima je poznat s Olimpijskih igara održanih 2016. godine u Rio de Janeiru. Joyce je u super-teškoj kategoriji došao do srebrne medalje, a na istom turniru Filip Hrgović osvojio je broncu. Oba borca prešli su u profesionalce nakon toga, a gotovo jednako su i uspješni. Hrgović je također na 12 nastupa i isto toliko pobjeda, a nokautom je pobjeđivao deset puta. Nije isključeno da se ovaj dvojac jednog dana nađe na suprotnim stranama ringa.

Linker
19. travanj 2024 01:11