K1 i Boks

John Fury najavljuje: ‘Nakon što napusti boks, Tyson Fury prijeći će u MMA

Tyson Fury
 Rob Latour/Shutterstock Editorial/Profimedia
Otac Tysona Furyja sigurno je zaintrigirao mnoge borilačke fanove svojim najnovijim izjavama

Jedan od najboljih boksača teške kategorije Tyson Fury trenutno se priprema za 9. listopada i okončanje trilogije s Deontayjem Wilderom. Nakon remija u prvoj borbi, te dominantne pobjede Furyja u drugom meču, dvojica opasnih teškaša snage će odmjeriti još jednom. John Fury, otac Tysona Furyja rekao je kako im Wilder neće predstavljati prijetnju ukoliko odrade trening kamp kako bi trebali, a John je progovorio i o potencijalnoj budućnosti svog sina kada su borilački sportovi u pitanju.

''Što teže postaje, to je njemu (Tysonu) draže. Kada se jednom napokon umirovi od boksa, on će vjerojatno preći u MMA, a zatim će se vratiti i boksu, no on će se angažirati oko toga (MMA-a), vidjet ćete.'', rekao je John za za portal JOE i time zagolicao maštu svih MMA fanova.

Nije tajna da je Tyson Fury zainteresiran za MMA, a nekoliko treninga odradio je s UFC-ovim borcem srednje kategorije Darrenom Tillom. Otac Tysona Furyja tvrdi kako je njegov sin vrlo talentiran za taj sport i vjeruje kako bi mogao biti uspješan ukoliko se ozbiljno prihvati tog sporta.

''S pravim treningom, on bi bio vrlo dobar u tome. Vidio sam ga kako briljira u raznim sportovima poput hrvanja i tada sam shvatio koliko je dobar. Znam da on ima više od samo ruku. On je brz, lagan na nogama i vjerujem da ako bi ga top MMA trener uzeo pod svoje, mogao bi velike stvari napraviti. Pitajte Darrena Tilla.'', dodao je John Fury.

''Gypsy Kingu'' su 33 godine i ukoliko pobijedi Wildera, zasigurno planira odraditi i borbu protiv Anthonyja Joshue, naravno pod uvjetom da AJ savlada Oleksandra Usyka. Što će se dogoditi nakon što Tyson Fury odradi te mečeve, vrijeme će pokazati. Činjenica je kako nije više naročito mlad i nema jako puno vremena za tranziciju u MMA ukoliko planira napraviti velike stvari i u tome sportu.

Linker
23. travanj 2024 18:28