K1 i Boks

John Fury o uzrocima Tysonovog slabog izdanja protiv Ngannoua: ‘Imao je užasan tjedan, lice mu je bilo čudne boje...‘

Tyson Fury

 Screenshot/YouTube (DAZN)
Fury stariji značajno je promijenio retoriku nakon Tysonovog okršaja protiv kamerunskog nokautera

John Fury ovih je dana poprilično aktivan u javnom prostoru i to, dakako, na temu izvedbe koju je njegov sin Tyson isporučio 28. listopada u Rijadu protiv Francisa Ngannoua. Iako je Fury stariji uoči meča odlučno tvrdio kako će "Gypsy King" nokautirati "Predatora" i razbiti ga u komadiće, sada je njegova retorika, sukladno viđenome u ringu saudijske prijestolnice, značajno drugačija. John je, naime, uzroke Tysonove neuvjerljive izvedbe najprije tražio u intervjuu za Metro, a potom je u istom smjeru nastavio i tijekom razgovora za GiveMeSports.

"Ngannou se borio s najgorom verzijom Tysona koju sam ikad vidio, fizički i mentalno. Čak i u svlačionici, lice mu je bilo čudne boje", rekao je 59-godišnji Britanac, pa nastavio: "Gledao sam ga kako sparira tjedan dana prije i nisam bio impresioniran. Pluća su mu bila posvuda, bilježio sam koliko je teško disao nakon rundi. Imao je užasan tjedan, ali ipak je učinio dovoljno za pobjedu".

Iako istupi Johna starijeg sadrže kritičnu notu, ipak bi se moglo zaključiti da se radi o pokušajima da, s jedne strane, opravda neuvjerljiva izdanja svoga sina, a s druge maksimalno relativizira i umanji ono što je Ngannou, u svom boksačkom debiju, prezentirao u ringu Boulevard Halla u Rijadu.

Linker
24. travanj 2024 23:32