K1 i Boks

John Fury otkrio: ‘Htio sam da se povuče iz te borbe, ali na kraju nije... Ostalo je povijest!‘

Tyson Fury

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Mentalno zdravlje ovdje je odigralo veliku ulogu

John Fury otkrio je da je želio izvući svog sina Tysona iz jedne od najvećih borbi u koju je "Gypsy King" ušao, a i jedna od najvećih borbi općenito. Govoreći za DAZN, upitan je o najvećoj pobjedi njegovog sina i pristao je na noć kada je prvi put osvojio naslov svjetskog prvaka u Njemačkoj 2015. godine.

“Tijesno je, ali pobjeda protiv Vladimira Klička. Bio je ogroman ‘underdog‘ na kladionicama. Znali smo da ga može i pobijedio je Klička u vjerojatno najgorem trenutku u svom životu.”

John je zatim objasnio da je mentalno zdravlje njegovog sina ovdje odigralo veliku ulogu te je opisao kroz što je Tyson prolazio uoči borbe i priznao je da ga je skoro povukao van toga.

“Ušao je u te pripreme mentalno osakaćen. Namjeravao sam ga povući iz borbe tjednima prije. Otišao sam u teretanu na sparing, a on je ležao na podu i plakao. Pomislio sam ‘što se ovdje događa?‘ te sam rekao: ‘Ne možeš se boriti. Zaboravi sve ovo.‘”, nakon čega je objasnio da su shvatili da možda neće dobiti drugu priliku ako se povuče u tako kasnoj fazi.

“Rekao je ‘Cijeli život sam radio da bih došao do ovoga, ja sam izazivač broj jedan. Nikad više neću dobiti ovakvu priliku. Bez obzira na to kako se osjećam, borit ću se i pobijedit ću ga. Na kraju smo odlučili da će se boriti, a ostalo je povijest.”

Fury je od tada nastavio s mnogim drugim sjajnim nastupima, uključujući trilogiju s Deontayem Wilderom koja je započela kontroverznim remijem, a zatim je Fury postao prvak u drugoj borbi, prije nego što je uspješnu obranio pojaseve u finalnom meču.

Slijedi borba s bivšim UFC prvakom Francisom Ngannouom prije dugo očekivanog neospornog meča s Oleksandrom Usykom u Saudijskoj Arabiji.

Linker
27. travanj 2024 14:16