K1 i Boks

‘Tyson Fury još se nije susreo s nekim poput Usyka! Vjerojatno je favorit u ovoj borbi, ali...‘

Oleksandr Usyk 

 PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA Pressfocus/ddp Usa/profimedia
Datum borbe još nije služben, iako se spominjao 23. prosinac

Britanska boksačka legenda, Ricky Hatton, dao je svoje predviđanje uoči nedavno ugovorenog okršaja za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Fury i Usyk dobili su teške kritike iz boksačkog svijeta nakon neuspjelih pokušaja da u proljeće ugovore ovu borbu, međutim, na iznenađenje mnogih, obojica su prošli tjedan stavili potpis na ugovor za borbu, iako još uvijek postoje neki skeptici koji sumnjaju u sve to i neće vjerovati dok ih ne vide u ringu.

U intervjuu za Mighty Tips, Hatton je priznao da je mogao vidjeti samo jedan ishod prije povijesnog obračuna, ako do njega dođe.

“Kada razmislite, Tyson ima visinu, domet, može boksati s kontrašem, može sjediti i njihati se i kretati se i natjerati vas da promašite. On se može osloniti, kontrirati, radi sve što Usyk radi i ima prednost u snazi ​​i težini. To nije gotov zaključak, ali ne vidim ništa drugo osim pobjede Tysona.”

Hatton je, međutim, nastavio s izlaganjem zašto vjeruje da bi Ukrajinac mogao izazvati probleme "Gypsy Kingu", s tim da je Britanac relativno neprovjeren protiv nekoga Usykove veličine i stila posljednjih godina.

“On (Usyk) je manji čovjek, ali ono što Tyson treba učiniti da bi se prilagodio svojim borbama s Whyteom, Wilderom i borbi u Saudijskoj Arabiji, sve protiv čega se borio su velike kvrge. Odjednom, dobio je nižeg čovjeka koji bi mogao biti malo oštar iznutra i izvana i vjerojatno uzrokuje još jedan problem na koji Tyson možda nije navikao četiri ili pet godina. Mislim da Tyson pobjeđuje, ali razlika u veličini u odnosu na manjeg čovjeka uzrokuje probleme koje možda nije imao u zadnjih četiri ili pet godina", kazao je.

Još nije objavljen službeni datum za ovu borbu, iako se spominjao 23. prosinac, a WBC-ov prvak mora prvo proći kroz Francisa Ngannoua 28. listopada u Saudijskoj Arabiji.

Linker
01. svibanj 2024 08:06