K1 i Boks

John Fury zabrinut je stanjem svoga sina: ‘U zadnje vrijeme ne liči na sebe, sve se promijenilo!‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
To je postalo prenaglašeno nakon meča s Ngannouom gdje ‘Kralj Cigana‘ nije izgledao najbolje

John Fury zabrinut je da je primijetio pad u umijeću svog sina zadnjih nekoliko mečeva. Komentari dolaze nakon jednog od neuvjerljivih nastupa WBC prvaka protiv bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua u kojem je bio u nokdaunu tijekom treće runde i uspio pobijediti tek nakon 10 iscrpnih rundi. Sada je Furyjev fokus na povijesnom obračunu s Oleksandrom Usykom 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Mnogi smatraju da će mu to biti najteži test u karijeri. Lukavi ukrajinski kontraš trenutno drži WBA, WBO i IBF naslove koje je osvojio od Anthonyja Joshue i koje je uspješno obranio protiv Daniela Duboisa.

Govoreći za Metro.co.uk, Fury Senior priznaje da vidi primjetan pad "snage, moći i fizičkog stanja" kod svog sina.

"Vidio sam pad u njegove posljednje tri borbe. Ne opadanje sposobnosti, već opadanje snage, moći i fizičkog stanja. Ne znam što, ali mora to riješiti. Nije se pokazao u Saudijskoj Arabiji", rekao je i dodao da sve u vezi s njegovim sinom izgleda drugačije i da mu daje razloga za zabrinutost.

"Nije izgledao dobro, sve se promijenilo na njemu, njegovo ponašanje i tijelo. Bio sam zbunjen."

U ovoj fazi malo će ljudi moći naučiti Gypsy Kinga mnogo o boksu, a njegov otac priznaje da je većina kampova usmjerena na pripremu njegovog tijela.

"Nitko ne može naučiti Tysona boksati, niti ga naučiti više nego što zna. Sve što mogu učiniti je staviti malo mišića i učiniti njegovo tijelo čvrstim kao kamen. Nije izgledao tako, trebao je biti bolji, malo teži s puno više mišića."

Sa samo 10 tjedana do borbe njegovog života, Tyson Fury će se nadati da je njegov otac krivo protumačio ove očite znakove pada i dokazati svim kritičarima da nisu u pravu.

Linker
28. travanj 2024 20:24