K1 i Boks

Još jedna legenda želi Tysona: 'Jedino zbog njega bih izašao iz mirovine!'

Mike Tyson i Roy Jones Jr.
 Stringer / Imaginechina / AFP | Ekaterina Chesnokova/Sputnik
Novi kandidat za meč protiv Mike Tysona jedan je od najboljih boksača novog doba, Roy Jones Jr.

Popisu već sada impresivnih imena, poput Evandera Holyfielda, Riddicka Bowea te Shannona Briggsa, koji su izrazili želju ući u ring s Mikeom Tysonom, sad se pridružuje boksač koji nam je meč protiv Tysona na neki način ostao dužan. Riječ je o 51-godišnjem Royu Jonesu Jr., po mnogima i najboljem boksaču svijeta od 90-ih do danas, a koji je u jednom trenutku bio blizu ugovaranja meča protiv Iron Mikea. Tad se to nije ostvarilo, no možda bi fanovima jednako uzbudljiv bio i okršaj rekreativne prirode, za kakav bi se Tyson trebao vratiti u ring.

Veliki Jones prije dvije je godine konačno završio svoju karijeru, gdje se posljednjih godina borio s protivnicima niže klase, ali kaže kako bi za meč protiv Mikea bio spreman još jednom navući rukavice.

"Da mi ponuda dođe na stol, prihvatio bih ju. Mike je legenda. Bilo bi ludo dobiti ponudu za ući u ring protiv njega i istu odbiti. U mirovini sam i nemam namjeru više se boriti, no u slučaju Mikea Tysona bih to napravio. To bi bila ponuda koja se ne odbija. Pored svih onih boksača koji se nude, on da odabere mene, a da ja odbijem. Kako bih mogao reći ne?", rekao je Jones u razgovoru za sports.ru.

Postoji priča o tome kako je Jonesu 2003. godine ponuđen meč protiv Tysona. Jones, koji je tad bio na vrhuncu svoje slave i karijere, meč nije prihvatio, a pretpostavlja se kako je problem bio u ponuđenom honoraru. Jones se upravo te godine popeo u tešku kategoriju te je uzeo WBA titulu, čime je postao svjetski prvak u četiri različite kategorije. Umjesto meča protiv Tysona, koji je tada već bio u vidnom padu, Jones je odabrao povratak u polutešku kategorije te susret s Anthonyjem Tarverom. S njim je na kraju odradio jednu od najvećih trilogija u boksačkoj povijesti.

Linker
22. travanj 2024 00:43