K1 i Boks

Joseph Parker iznio svoje prognoze meča između Usyka i Furyja: ‘Svi jako dobro znate koga ja podupirem i za koga navijam‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk 

 Daniel LEAL/AFP/Profimedia
Mnogi su nakon lošije izvedbe protiv Ngannoua počeli sumnjati u Furyja, no ne mora značiti da će i protiv Usyka izgledati loše

Uskoro ćemo u ringu gledati dvojicu ponajboljih boksača današnjice, a govorimo naravno o meču za apsolutnog prvaka između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. 17. veljače će u Saudijskoj Arabiji konačno ukrstiti rukavice, a konačno ćemo nakon jako dugog perioda dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije.

Puno je raznih prognoza oko ovoga meča, a konsenzusa oko pobjednika nema. To je odlična stvar jer će meč uistinu biti kompetitivan, a svoje viđenje ovog povijesnog okršaja dao je i Joseph Parker:

‘‘Mislim da je jako dobra stvar da se borbe konačno dogovaraju i da se događaju. Ovo je borba o kojoj se govorilo jako dugo vremena, a već je prošlo jako puno vremena otkad smo posljednji puta imali apsolutnog prvaka‘‘, rekao je Parker u intervjuu za Boxing News.

‘‘Svi znate koga ja izabirem i za koga navijam i podupirem, mogu reći da sam jako pristran u tom smislu. Čak i da uspijem skinuti taj plašt pristranosti, mislim da će Tyson riješiti posao, bit će apsolutni prvak i bit će velik‘‘, dodao je.

Mnogi su nakon lošije izvedbe protiv Ngannoua počeli sumnjati u Furyja, no ne mora značiti da će i protiv Usyka izgledati loše. Jedna stvar je sigurna, a to je da Usyka neće moći podcijeniti kao Ngannoua i da će sigurno biti na većem oprezu.

Osim za prvi meč, boksači su potpisali i klauzulu o revanšu, tako da ćemo Usyka i Furyja u ringu gledati dvaput. Hoće li se Parkerova prognoza ostvariti, ili će Usyk ipak doći na to mjesto, saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
28. travanj 2024 16:08