K1 i Boks

Poznati trener o meču Parker-Zhang: ‘On je moj dobar prijatelj i želim mu pobjedu, ali mislim da će ga pregaziti‘

Zhilei Zhang

 LI YING/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Li Ying/xinhua News/profimedia
Priznaje da se iskreno veseli ovoj borbi, ali istovremeno ima jasnog favorita

Poznati boksački trener Billy Nelson veseli se nadolazećoj borbi između Josepha Parkera i Zhileija Zhanga. Ovo je velika borba u teškoj kategoriji unatoč tome što nije za svjetske naslove, pogotovo kad imamo na umu kakva je godina iza oba boksača.

Parker je ostao aktivan i borio se nekoliko puta što se pokazalo itekako dobrim kada se susreo s Deontayem Wilderom na "Danu obračuna" 23. prosinca kada je pružio dominantnu izvedbu.

Čovjek u suprotnom kutu impozantna je kineska sila i bivši protivnik Filipa Hrgovića "Big Bang", koji je prošle godine dvaput pregazio Joea Joycea. U razgovoru za Seconds Out, trener Martina Bakolea Nelson sada je procijenio kako bi se taj meč mogao odvijati.

"Iskreno rečeno, Wilder je bio poprilično slab, a moglo bi se reći da je bio i Joyce nakon prvog poraza od Zhanga", započeo je, a potom i predvidio pobjednika.

"Joseph (Parker) je moj dobar prijatelj, ništa više ne bih volio nego da pobijedi Zhanga, ali mislim da bi to mogao biti isti ishod kao i borba s Joyceom. Zhang bi ga mogao pregaziti i dobiti s nekim jakim udarcima".

Tko god bude bolji u tom meču, u odličnoj je poziciji da se bori s nekim od četverca Fury-Usyk-Joshua-Ngannou, ovisno o ishodima njihovih borbi.

Linker
23. travanj 2024 16:15