K1 i Boks

‘Joshua bi bio voljan zamijeniti Furyja protiv Usyka ako je potrebno. Sve ovisi o meču s Ngannouom‘

Anthony Joshua

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Hearn ističe da će Joshua boksati četiri puta unutar 11 mjeseci

Tyson Fury bi mogao biti izvan pogona neko dulje vrijeme, ali Anthony Joshua je rekao da je spreman i voljan uskočiti umjesto njega ako je to potrebno. Ostala su još samo dva tjedna do borbe za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Oleksandra Usyka 17. veljače kada su se pojavile vijesti da je Fury zadobio posjekotinu i da je najveća večer u teškoj kategoriji u zadnjih 25 godina trebala biti odgođena.

Žurno je najavljen novi datum za 18. svibnja, za koji neki smatraju da je prerano za Furyja, a sada je ponovno počelo odbrojavanje do krunidbe novog vladara kraljevske divizije s četiri pojasa.

Turki Alalshikh nedugo zatim otkrio je da će svaki boksač koji sada odustane biti kažnjen u iznosu od 10 milijuna dolara i da će, ako je to Fury, Usyk moći izabrati da se bori protiv koga god želi. Joshua je čovjek na prvom mjestu za tu potencijalnu priliku iako ima vlastitu borbu 8. ožujka s Francisom Ngannouom.

Unatoč tome što bi razmak između te dvije borbe bio podosta malo, njegov promotor Eddie Hearn rekao je za talkSPORT da će Britanac biti spreman iako je prije dvaput izgubio od Usyka.

"Nevjerojatna stvar oko Joshue jest ta da će boksati četiri puta u 11 mjeseci, što je stvarno odlično, pogotovo nakon razdoblja neaktivnosti zbog COVID-a. Trebat će mu odmor u nekom trenutku, ali ako meč s Ngannouom prođe dobro i ukaže mu se ta prilika, mislim da bi bio spreman boriti se protiv Usyka".

Ova izjava upada kao šaka u oko u slučaju da Furyjev dio ne bude spreman na vrijeme, a fanovi bi sigurno voljeli gledati još jedan meč između ovog dvojca, pogotovo jer je sad "AJ" u puno boljem stanju nego prije. Ipak, živi bili pa vidjeli...

Linker
03. svibanj 2024 10:21