K1 i Boks

Joshua i Usyk sve su bliže dogovoru: Poznato je kada bi detalji trebali biti finalizirani

Anthony Joshua vs. Oleksandr Usyk

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Timovi britanskog i ukrajinskog boksača naporno rade na ugovaranju svih detalja

Jedan od najiščekivanijih boksačkih mečeva u ovoj godini, svakako je onaj revanš između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka. Ukrajinac je u devetom mjesecu prošle godine nadboksao Joshuu i pritom mu je preoteo IBF, IBO, WBA i WBO titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Iako se špekuliralo kako bi se Joshua mogao povući sa strane te pustiti Tysona Furyja da se obračuna za ujedinjenje pojaseva s Usykom, to se ipak nije dogodilo i AJ se odlučio aktivirati klauzulu za instantni revanš.

Borba Joshue i Usyka trebala je biti ugovorena za prvi dio proljeća, ali situacija se znatno zakomplicirala zbog rata koji je u drugom mjesecu započeo na teritoriju Ukrajine. Usyk se prvotno vratio u svoju domovinu i odlučio je pomoći obrani svoje države. Ipak, nakon nekog vremena, boksač je odlučio kako će veću pomoć pružiti preko onog što najbolje radi, a to je boks. Usyk će sigurno iskoristiti veliku platformu da pošalje razne poruke, a u meč protiv Joshue ući će motiviraniji nego ikad.

Nedavno je Joshuin promotor Eddie Hearn otkrio kako rade na ugovaranju revanša te da bi uskoro trebali znati više informacija. Šuška se kako bi se meč mogao održati krajem šestog ili početkom sedmog mjeseca, a da sve teče u dobrom smjeru, potvrdio je i Alexander Krassyuk. Inače, Krassyuk je Usykov promotor, a u razgovoru za Sky Sports izjavio je:

''Kroz sljedeća dva tjedna očekujemo dogovor oko svih detalja. Trenutno pregovaramo o lokaciji. Kraj šestog mjeseca period je koji i mi razmatramo. Puno stvari ovisi o tome koliko ćemo brzo uspjeti dovršiti papirologiju. Dobra stvar je da se Usyk već nalazi u Europi kako bi započeo pripreme.''

Dojam je kako se Hearn i Krassyuk dobro slažu u pregovorima te da sve glatko teče. Tome se svi zapravo i nadamo, jer meč između Joshue i Usyka nešto je što niti jedan boksački fan neće propustiti.

Linker
20. travanj 2024 16:17