K1 i Boks

Jedan od najboljih boksača svijeta iskazao podršku Ukrajini: ‘Molite za njih, prolaze kroz teška vremena‘

Terence Crawford

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Terence Crawford fanovima se obratio porukom u kojoj poziva na mir

Nakon 2021. godine i pobjede nad Shawnom Porterom, Terence Crawford (38-0-0) u potrazi je za novim protivnikom. Prije svega, WBO-ov prvak velter kategorije radi na pronalasku novog promotora koji će mu osigurati veliki meč.

Nakon pobjede nad Porterom, Crawford se razišao s Bobom Arumom i Top Rankom te je trenutno slobodan na tržištu. Njegova borba protiv Portera postigla je mizernu brojku od 150-ak tisuća prodanih PPV-ova i Crawford ne može biti zadovoljan. Terence je prema ESPN-u, ali i prema Boxrecu, drugi borac svijeta na ''P4P'' ljestvici. Samo je Canelo Alvarez ispred njega, ali Crawford unatoč svemu, postiže jako loše brojke i zaradu.

Errol Spence Jr. (27-0-0) boksač je protiv kojeg bi se Crawford najradije borio, a to bi bio meč koji bi ipak privukao veliku pažnju. Obojica pripadaju samom vrhu svjetskog boksa. Spence trenutno drži WBC-ovu i IBF-ovu titulu u velter, a 16. travnja (četvrti mjesec) borit će se protiv Yordenisa Ugasa za WBC-ov pojas. Pobijedi li Spence u meču u koji ulazi kao favorit, držat će tri od četiri relevantna pojasa u svom vlasništvu. Meč protiv Crawforda tada bi bio i meč za ujedinjenje titula u velter kategoriji.

Dok Crawford čeka rasplet svoje situacije i ugovaranje novog meča, Crawford se odlučio obratiti fanovima, a fokus je stavio na ratno stanje u Ukrajini.

''Što ima ljudi? Radim ovaj video kako bi poslao ljubav i podršku prijateljima u Ukrajini. Tamo je trenutno loše stanje. Pozivam vas sve da počnete moliti za njih. Šaljite im vašu ljubav i podršku. Imam nekoliko prijatelja tamo. Mykola, WBC-ov predsjednik jedan je od onih koji prolazi kroz sve to. Znam da se brojni borci poput braće Kličko, Lomachenka, Usyka i Viktora Postola, tipa s kojim sam dijelio ring, borce za svoju državu. Oni trebaju vašu podršku. Podržite ih i pomolimo se za mir. Nadam se da će se stvari vratiti u normalu za te dečke. Sjetite ih se u vašim molitvama.'', poručio je ovaj sjajni boksač.

Oleksandr Usyk jedan je od boksača koji ipak više u Ukrajini. Neporaženi teškaš napustio je državu te započinje s pripremama za revanš protiv Anthonyja Joshue. Usyk je odlučio kako će na taj način imati dobru platformu za slanje jake poruke i više će doprinositi svojoj državi, nego li je doprinosio bivanjem u državi. Najljepše bi bilo kad bi rat ipak završio prije Usykova meča i kad bi se sjajni boksač u potpunosti mogao posvetiti boksu i Joshui.

Linker
19. travanj 2024 01:10