K1 i Boks

Joshua: ‘Ne izbjegavam izazove. Htio sam se boriti i s Furyjem i Wilderom, ali oni su uprskali‘

Anthony Joshua

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Pregovori o borbi s Furyjem su zapeli u prošlosti, dok je Wilder nenadano izgubio od Parkera

Tijekom svoje karijere, Anthony Joshua se borio protiv niza elitnih protivnika, od Vladimira Klička do Oleksandra Usyka, s Josephom Parkerom, Alexanderom Povetkinom i mnogim drugima. Ipak, dva imena koja zasigurno nedostaju u rezimeu jesu ona Tysona Furyja i Deontaya Wildera. Joshua ističe da, iako borbe s tim protivnicima nikada nisu uspjele, on je sa svoje strane prethodno pristao boriti se s obojicom.

Pregovori o borbi s Tysonom Furyjem su zapeli i propali u prošlosti, dok je Joshua potpisao ugovor za borbu protiv Wildera ove godine, samo da bi Amerikanac pretrpio iznenađujući poraz od Josepha Parkera i poništio dogovor. Otkazivanje Wildera, rekao je Joshua za Sky Sports News, bilo je na neki način neugodno jer su se u tjednu borbe sreli, razgovarali s odvjetnicima, potpisali ugovore...

"To je borba koju navijači žele vidjeti. Ne kažem da je potpuno otpisan. To je borba u kojoj je sve bilo potpisano i zapečaćeno. Samo smo trebali pobijediti što on nije napravio", kazao je "AJ" te na temelju toga zaključio da ne izbjegava izazove.

"Vidi što mi je to dokazalo, potpisao sam za borbu protiv Furyja, potpisao sam za borbu protiv Wildera, ali oni su uprskali. Potpisao sam za borbu protiv puno ljudi... Ne izbjegavam izazove. Uvijek sam za to. Samo osjećam da ću uvijek biti ovdje i spreman boriti se bilo kada", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 19:55