K1 i Boks

‘Joshua neće moći spavati sve dok ne postane apsolutnim prvakom u teškoj kategoriji. Trebamo borbu između njega i Furyja‘

Anthony Joshua in action during his unanimous points victory over Jermaine Franklin
Anthony Joshua v Jermaine Franklin Jr & Undercard, Boxing, The O2 Arena, London, UK - 01 Apr 2023,Image: 766717493, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Usyk je već dva puta pobijedio Joshuu, tako da ne čudi da Joshua i njegov tim više žele borbu protiv Furyja

Krajem godine će teškaški boks ‘‘oživjeti‘‘, nakon nekoliko mjeseci bez neke zanimljivije akcije. Prvo nas na Wembleyju očekuje okršaj između Joshue i Duboisa, a zatim nas krajem dvanaestog mjeseca očekuje veliki revanš između Furyja i Usyka. Status apsolutnog prvaka više nije u igri, no Joshua i njegov tim imaju ideju.

Barry Hearn, jedan od vlasnika Matchrooma i Eddiejev otac, vjeruje kako Joshua neće biti miran sve dok ne ujedini teškaške titule. Otkrio je i scenarij po kojem bi najviše volio da to učini, a to je dakako meč protiv Furyja za teškaške titule:

‘‘Joshua protiv Furyja je borba koju moramo isporučiti početkom 2025. godine. To je naša odgovornost. Trebamo tu borbu, iako ja osobno mislim da će Usyk pobijediti Furyja i u revanšu. Ako Joshua pobijedi Duboisa, eto borbe za ujedinjenje titula jer će Joshua u tom slučaju držati IBF-ov pojas‘‘, rekao je Hearn stariji za Sky Sports.

‘‘Usyk je top klasa, svjetski boksački prvak, ali nije komercijalno zanimljiv kao Tyson Fury. Ukoliko Joshua pobijedi Duboisa, a vjerujem da hoće, nema veće borbe na svijetu od one između njega i Furyja. Ovo su ljudi koji žele pobijediti i koji žele ostavštinu. Anthony Joshua neće spavati sve dok ne postane apsolutni prvak u teškoj kategoriji‘‘, pojasnio je.

Usyk je već dva puta pobijedio Joshuu, tako da ne čudi da Joshua i njegov tim više žele borbu protiv Furyja. Ishod revanša odlučit će smjer kretanja samog vrha teške kategorije, odnosno, hoće li Joshua dobiti priliku postati apsolutnim prvakom teške kategorije. Naravno, sve ovo uz pretpostavku da će pobijediti Duboisa.

Linker
24. kolovoz 2024 16:36