K1 i Boks

Turki Alalshikh inzistira na borbi između Joshue i Furyja: ‘Ta borba svakoga zanima, bez obzira na poraze‘

Tyson Fury i Anthony Joshua 

 FAYEZ NURELDINE/AFP/Profimedia
Nema sumnje da nas uzbudljiva budućnost čeka kada je u pitanju teška kategorija, a tko će se boriti s kim, ovisi o rezultatima koje postignu u sljedećim nastupima

Teško je predvidjeti kako će vrh teške kategorije u boksu izgledati početkom 2025. godine. Prvo nas za mjesec dana očekuje okršaj za IBF-ovu titulu između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa, a potom se krajem dvanaestog mjeseca Usyk i Fury sastaju u velikom revanšu. Doduše, tada ulog neće biti status apsolutnog prvaka.

Bez obzira na sve, prvi čovjek svjetskog boksa danas, Turki Alalshikh, i dalje inzistira na borbi između Joshue i Furyja. Po njemu, ta borba će fanovima uvijek biti zanimljiva bez obzira na pobjede i poraze, a evo što je o njoj rekao:

‘‘Joshua, ukoliko pobijedi, mislim da će čekati rezultat borbe Usyk – Fury. Postoje velike borbe koje svi čekaju. Ako Tyson pobijedi, to znači da moramo gledati Joshua – Tyson. To je jedna od najvećih borbi u boksu, svi to žele vidjeti. Bez obzira na poraze, svakoga to zanima‘‘ rekao je Turki za The Stomping Ground.

‘‘Reći ću vam jasne odgovore. Kao prvo, ukoliko Usyk pobijedi, on zaslužuje birati velike borbe. To će biti njegovo pravo. Ako izabere Joshuu i ovaj pristane, napravit ćemo tu borbu, dok u isto vrijeme želimo vidjeti meč između Joshue i Furyja. Prvo ćemo vidjeti Tysona u revanšu i kako će proći‘‘, dodao je.

Nema sumnje da nas uzbudljiva budućnost čeka kada je u pitanju teška kategorija, a tko će se boriti s kim, ovisi o rezultatima koje postignu u sljedećim nastupima. No, jedno je sigurno – Joshua mora pobijediti Duboisa da si osigura jednu od velikih borbi o kojima je Turki govorio u ovom intervjuu.

Linker
12. rujan 2024 10:19