K1 i Boks

Joshua objasnio zašto nije odabrao Hrgovića: ‘Ngannou je boksač, meč s njim dovodi me do titule‘

Filip Hrgović i Anthony Joshua

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia | Fayez Nureldine/Afp/Profimedia
Vladalo je mišljenje da će Joshua odraditi meč s ‘El Animalom‘ za poziciju obveznog izazivača IBF-a

Anthony Joshua se 8. ožujka bori protiv Francisa Ngannoua u Rijadu, a Britanac je objasnio zašto je u suprotnom kutu bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, a ne Filip Hrgović ili Zhilei Zhang.

Joshua kreće u borbu u jako dobrom nizu, podsjetimo, prošle godine porazio je Otta Wallina, Roberta Heleniusa i Jermainea Franklina. Što se tiče Ngannoua, već i ptice na grani znaju da je odradio boksački meč protiv Tysona Furyja u listopadu gdje je, unatoč dobroj izvedbi, izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

Ono što je "problematično" u ovom meču upravo je to da se nije očekivala borba protiv gorostasnog Kamerunca. Vladalo je mišljenje da će Joshua odraditi meč s ‘El Animalom‘ za poziciju obveznog izazivača IBF-a, a bilo je nekoliko drugih protivnika koji su bili projicirani kao sljedeći za njega, uključujući i Zhanga. Britanac je za DAZN objasnio zašto se odlučio za "Predatora":

"Želio sam se boriti za naslov i još uvijek je tako. To me još uvijek vodi prema prvenstvu. Ngannou je boksač, meč s njim također me dovodi do titule. To je boks, ‘Zmije i ljestve‘ - pobijediš, ideš gore; gubiš, ideš dolje", kazao je "AJ".

S budućom pobjedom nad Hrgovićem, Joshua bi se stavio u dobru poziciju uoči meča Tysona Furyja i Oleksandra Usyka za ujedinjenje teškaških pojaseva. Međutim, bivši prvak odlučio se za drugačiji izazov, dok teškaš iz Sesveta još uvijek čeka tko će mu idući stati na crtu.

Linker
04. travanj 2024 14:32