K1 i Boks

Joshua objavio zajedničku fotografiju s Ngannouom, Francis mu iskazao poštovanje: ‘Učinio je ono što Fury nije mogao‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 Twitter (anthony Joshua)
Anthony Joshua i Francis Ngannou gaje uzajamno poštovanje jedan prema drugom

Francis Ngannou i Anthony Joshua nisu se morali služiti ‘‘trash talkom‘‘ kako bi prodali svoj meč i privukli širu masu. Gotovo svaki fan borilačkog sporta bio je zainteresiran za ovu borbu, neovisno radi li se o onom najzagriženijem fanu ili takozvanim ‘‘casualcima‘‘.

Tako su konferencije za medije uoči ovog meča prošle u može se reći prijateljskom tonu. Obojica su ulazili u meč puni samopouzdanja i vjere u svoju pobjedu, ali nije bilo podbadanja i provokacija. Dva istinska sportaša prezentirala su uzorno ponašanje i van ringa.

Borba na kraju nije dugo potrajala. Anthony Joshua nokautirao je Ngannoua krajem druge runde i bez gotovo ikakvih problema upisao je pobjedu nad bivšim UFC-ovim prvakom teške kategorije. Ispostavilo se da Ngannou nema kvalitetu kojom može ravnopravno boksati s Joshuom i pretrpio je najteži poraz u svojoj karijeri.

Iako je završio teško nokautiran, Ngannou se pojavio na konferenciji za medije nedugo poslije. ‘‘Predator‘‘ nije tražio apsolutno nikakve iznimke i sportski je čestitao Joshui na zasluženoj pobjedi.

‘‘On (Joshua) je bio poprilično poseban jer me zaustavio. Učinio je ono što Tyson Fury nije mogao učiniti. Ovo nije bio moj dan, a Joshua je danas bio bolji od mene. Užasno je, ali svi znamo kakva je ovo igra.‘‘, rekao je Ngannou, a zatim je upitan ‘‘je li ovo bio najjači udarac koji je primio?‘‘

‘‘Zapravo nisam niti osjetio udarac. Mislim da takvi udarci ustvari i dovode do nokauta.‘‘, pojasnio je Francis i pritom je nasmijao okupljene.

Dok je Ngannou spominjao kako je Joshua učinio nešto što Fury nije mogao, Joshua se nadovezao rekavši kako je Ngannou zapravo porazio Furyja.

Između Joshue i Ngannoua vlada veliko uzajamno poštovanje, ali i svojevrsna afrička konekcija. Anthony Joshua vuče nigerijske korijene, dok je Francis Ngannou Kamerunac. Dobro znamo kako se Afrikanci vole zajedno držati u ovom sportu, a Joshua je ovu priču završio lijepom objavom na Twitteru.

‘‘Poštovanje za mog tipa. Afrički divovi.‘‘, piše u objavi Anthonyja Joshue, a britanski teškaš priložio je zajedničku fotografiju s Francisom Ngannouom.

U globalu jedna lijepa i zanimljiva sportska priča koja je kulminirala interesantnom borbom. Ngannou je dobio priliku kakvoj se silno nadao, ali Anthony Joshua ipak je dokazao kako postoje razine u ovom sportu.

Linker
29. travanj 2024 12:19