K1 i Boks

Joshua otkrio koga favorizira u meču Fury-Usyk: ‘Dobar borac se zna prilagoditi, mislim da će slaviti‘

Anthony Joshua

 AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/afp/profimedia
Prvo nije htio odgovoriti, ali onda je popustio te izabrao svog favorita

Teška kategorija u boksu dugo vremena nije bila ovoliko zanimljiva i to se uvelike nastavlja početkom 2024. kada Anthony Joshua, Tyson Fury i Oleksandr Usyk planiraju ući u ring.

Joshua je bacio oko na povijesnu borbu između Usyka i Furyja 17. veljače u Saudijskoj Arabiji. Obećano mu je da će pobjednik ići na boljeg iz njegove borbe s Francisom Ngannouom 8. ožujka.

Naravno, već se dvaput suprotstavio Usyku, oba puta izgubivši 2021. i 2022. godine te je u prvom srazu izgubio naslove svjetskog prvaka.

Dok nastavlja svoju misiju da treći put postane svjetski prvak, mora proći kroz bivšeg UFC-ovog prvaka Ngannoua da bi zatim eventualno mogao dobiti sva četiri pojasa protiv Britanca ili Ukrajinca.

U razgovoru za Sky Sports, upitan je tko misli tko će pobijediti u tom okršaju. Prvo nije htio odgovoriti, ali onda je popustio te izabrao svog favorita:

"Usyk. Mislim da će on slaviti jer je stvarno dobar borac i nikada se do sada nisam borio protiv Furyja, nikad se nisam borio s njim pa ne znam koliko je dobar. Borio sam se Usykom dva puta i svaki put se borio drugačije. Dobar borac zna kako se prilagoditi, stoga mislim da će slaviti", tvrdi.

Mnogi će se fanovi nadati pobjedi "Kralja Cigana" da bismo napokon dobili dugoočekivani obračun, no prvo svaki mora riješiti svoju prepreku.

Linker
03. svibanj 2024 07:04