K1 i Boks

Mladi teškaš otkrio kakav mu je savjet dao legendarni Mike Tyson: ‘Nadam se da neće biti poraza, ali cijenim njegove savjete‘

Moses Itauma 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Itauma još uvijek čeka ime protivnika za veliku priredbu u Rijadu, iako nije za očekivati da će ga u osmom profesionalnom nastupu upariti s nekim velikim imenom

Vrlo aktivnu i produktivnu godinu je iza sebe imao 19-godišnji teškaš Moses Itauma. Čak sedam nastupa upisao je u prošloj kalendarskoj godini, a slavio je čak pet puta nokautom. U drugom mjesecu će se boriti i na priredbi koju predvode Usyk i Fury, no protivnik se još uvijek ne zna.

Zanimljiv boksač je mladi Itauma, a tvrdi kako je puno toga naučio od svog najvećeg uzora, Mikea Tysona. Imao je čak priliku upoznati ga krajem desetog mjeseca prošle godine na priredbi Fury-Ngannou, a otkrio je što je to naučio od legendarnog Mikea:

‘‘Želim biti kao on, to je definitivno ono što želim ostvariti. Naravno, postoji puno vanjskih faktora na koje ne mogu utjecati, mogu raditi najbolje samo ono što je u mojoj moći. Imam veliko poštovanje prema Mikeu Tysonu, za sve što je on ostvario i za njegovu veliku karijeru, pozorno sam slušao sve što mi je govorio‘‘, rekao je Itauma za BoxingScene.

‘‘Rekao mi je da mogu nešto naučiti iz svake borbe, čak i iz poraza. Nadam se da neće biti poraza, ali svakako cijenim njegove savjete. Također mi je rekao da nikada ne podcjenjujem protivnike. Na kraju dana, nije mi bitno koga će staviti ispred mene. Rezultat će uvijek biti isti‘‘, dodao je.

Itauma još uvijek čeka ime protivnika za veliku priredbu u Rijadu, iako nije za očekivati da će ga u osmom profesionalnom nastupu upariti s nekim velikim imenom. Kao amater je imao fenomenalnu karijeru u kojoj također nije bio poražen, a hoće li to održati i u profesionalnim vodama, vidjet ćemo.

Linker
04. svibanj 2024 09:13