K1 i Boks

Joshua pred novi meč: ‘Nisam došao partijati na gala večer, došao sam se boriti i pobijediti!‘

Anthony Joshua

 JAMES FEARN/PPAUK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Fearn/ppauk/shutterstock Editorial/profimedia
‘Imam nagon za pobjedom i želim povrijediti svog protivnika‘, rekao je

Anthony Joshua priznao je da je ovaj tjedan imao hladan prijem u medijima, ali kaže da za to postoji dobar razlog. Bivši prvak u teškoj kategoriji udaljen je nekoliko dana od borbe protiv 33-godišnjeg švedskog kontraša Otta Wallina u Kingdom Areni u Rijadu.

Taj meč predvodit će "Dan obračuna", priredbu na kojoj će se boriti i Filip Hrgović. Britanac kaže da je "ovdje da se bori, a ne da se tulumari".

"Želim se boriti i dobro nastupiti. Stavljam taj pritisak na sebe. Ovdje sam da se borim, nisam došao partijati na gala večer! Naravno da sam napet jer želim nastupiti, želim pobijediti. Imam nagon za pobjedom i želim povrijediti svog protivnika", kazao je.

Ako Joshua pobijedi, očekuje se da će se iduće godine suočiti s bivšim WBC prvakom u teškoj kategoriji Deontayem Wilderom – pod uvjetom da 38-godišnji Amerikanac bude uspješan protiv bivšeg WBO prvaka Josepha Parkera. Joshua je dodao:

"Ako ovo ne pobijedim, nema budućnosti."

Na posljednjoj press konferenciji Wildera su pitali što misli o Joshui.

"Iskreno, vidim čovjeka koji se usredotočio na zadatak koji je pred njim. Nisam u njegovoj glavi, pa ne mogu govoriti u njegovo ime. Puno me ljudi pitalo o njegovim manirima, ponašanju, načinu na koji reagira na medije i pitanjima o meni. Ne mogu govoriti u njegovo ime. Vidjet ćemo. Ima veliki zadatak koji treba izvršiti, a imam i ja jedan. Kad sve bude gotovo, možemo razgovarati o tome."

Dok je Joshua bio u velikoj mjeri odvojen od medija, Wallin je "popunjavao" prazninu, opisujući svog protivnika kao "mentalno slabog", a vidjet ćemo je li u pravu kada se napokon susretnu u ringu negdje u subotu navečer.

Linker
26. travanj 2024 10:59