K1 i Boks

Joshua sa suzom u oku pred novinarima: ‘Jako sam ljut, ali ne na druge, već na sebe‘

Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Ifl Tv)
Objasnio je svoje postupke nakon samog meča

Anthony Joshua je sinoć imao zaista tešku večer; prvo je poražen od Oleksandra Usyka po drugi put, a zatim je izveo pomalo bezobraznu predstavu u ringu. Iako je nahvalio svog rivala i održao emotivan govor, ipak nije bilo na njemu da uzme mikrofon u ruke i oduzme prednost prvaku u davanju izjave nakon meča. Mnogi su mu to zamjerili, jer iako je to napravio pod utjecajem emocija, trebao je ostati profesionalan.

Na konferenciji za novinare je sa suznim očima odgovarao na pitanja, pa je tako i objasnio cijelu tu situaciju nakon same borbe.

"Kada nešto učiniš od srca, ljudi to neće razumjeti. Ono što sam u srcu znao je to da sam ljut. Ne na druge, već na sebe. Kada ste ljuti napravite glupe stvari. Tada sam vidio kakvu sam glupost napravio (otišao iz ringa), te sam se odlučio vratiti. Bilo je jako teško, vidjeli ste me prije da se suzdržavam. Ja pokušavam vratiti stvari u normalu, pobrinuti se da je moj tim dobro. Ali to ima svoju cijenu." - započeo je Joshua.

Bivši prvak priznao je da mu je ovo prvi put u karijeri da je nešto uspjelo probiti kroz njegov emocionalni "oklop".

"Prije me ništa nije moglo slomiti, ali danas mi je taj oklop napukao zato jer sam izgubio. U svom govoru sam rekao odakle dolazim, kako sam se posvetio boksu što mi je na kraju promijenilo život. To me približilo Bogu i odličnim ljudima"

Joshua je u svome govoru također nahvalio i Usyka.

"Nemojmo zaboraviti na fenomenalnu izvedbu koju je pružio. Htio sam i njemu dati priznanje" - zaključio je Joshua.

Linker
02. rujan 2024 10:34