K1 i Boks

Joshua se poslije borbe ’posuo pepelom’, otkrio planira li se i dalje boriti dok ga je vlastiti trener pokušao ’opravdati’

Ben Davison, Anthony Joshua i Eddie Hearn

 SCREENSHOT (YT, SECONDS OUT)
Joshua uvijek ima narativ kojim pokušava ’smanjiti’ nastalu štetu

Bivši dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji, Anthony Joshua, obećava novi povratak.

Joshua je doživio četvrti poraz u karijeri u subotu navečer, kada ga je Daniel Dubois nokautirao nakon četiri nokdauna u pet rundi, pred rekordnom publikom od 96 tisuća gledatelja na Wembleyu u Londonu.

Joshua, 34-godišnjak, s omjerom (28-4, 25 KO), ima 6 pobjeda i 4 poraza u posljednjih 10 borbi, od 2019. godine.

AJ je u ovaj meč ušao s četiri uzastopne pobjede, nakon što je 2021. i 2022. godine pretrpio poraze od Oleksandra Usyka. No, "Dynamite" Dubois (22-2, 21 KO) pokazao se previše dominantnim, te je poslao Joshuu na pod u prvoj, trećoj i dvaput u četvrtoj rundi.

Slično kao u Joshuinom prvom porazu u karijeri – od Andyja Ruiza Jr. 2019. godine, kada je također pao četiri puta i bio zaustavljen u sedmoj rundi – Joshua se nakon prvog nokdauna protiv Duboisa nikada nije potpuno oporavio. Ipak, borio se hrabro i pokazao puno srca i hrabrosti. Čak je i uspio uzdrmati svog britanskog sunarodnjaka neposredno prije nego što je bio nokautiran.

"Uvijek držim glavu visoko", rekao je Joshua na konferenciji za novinare nakon borbe. "Pokušali smo dosegnuti uspjeh, ali nismo uspjeli, nažalost. Bacili smo kocku i ispisali povijest britanskog boksa."

Joshua nije odgovarao na pitanja medija, ali je otklonio sumnje da bi mogao završiti karijeru nakon ovog poraza.

"Naravno da želim nastaviti boriti se", izjavio je Joshua. "Nastavit ćemo se boriti. To je ono što jesam – ratnik. Moramo odati priznanje Danielu. Skidam kapu pred njim. Želim zahvaliti svom timu na pripremama. Bilo je nekoliko grešaka, ali to je priroda ovog sporta. Male pogreške na najvišoj razini mogu puno koštati."

Dubois, koji je zadržao IBF titulu, prema statistici je zadao 79 udaraca naspram Joshuinih 32 u ovom meču.

"Joshua je u petoj rundi pokušao preokrenuti situaciju i ozlijedio Daniela, ali je bio malo previše neoprezan u posljednjim trenucima", rekao je Joshuin trener, Ben Davison koji je inače prije njega brusio vještine Tysonu Furyju.

"I dalje smo bili u borbi unatoč lošem početku. Ponosan sam na ono što je pokazao protiv mladog, snažnog i gladnog borca kao što je Dubois. Bilo je to teška situacija. Ne kažem da bi mnogi borci odustali, ali neki bi možda tražili prekid. AJ nije. Ponosan sam na njega zbog toga.

"Daniel nas nije iznenadio ničim. Očekivali smo takvu borbu. Pripreme su prošle dobro. Sada se moramo vratiti i analizirati borbu kako bismo vidjeli što možemo poboljšati i pomoći AJ-u da postane bolji."

Linker
22. rujan 2024 09:52