K1 i Boks

Joshua uzvratio na Furyjeve ‘psihološke igrice‘: ‘Ja sam sve što bi on želio biti!‘

Anthony Joshua
 Brian J Ritchie/Hotsauce/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nije AJ najbolje prihvatio posljednje komentare Tysona Furyja na njegov fizički izgled

U svom posljednjem verbalnom napadu na Anthonyja Joshuu, Tyson Fury je komentirao njegov izgled, nazvavši ga bodybuilderom i crossfiterom, referirajući se na uvijek besprijekornu fizičku spremu svjetskog IBF, WBA i WBO prvaka teške kategorije.

Iako inače nema namjeru tako što komentirati, Joshua je ovog puta ipak odlučio odgovoriti Furyju, koji je po tom pitanju zapravo njegova suprotnost.

"Taj čovjek govori o tome kako pije pivo i kako ga ne zanima njegov izgled, a zapravo bi volio biti isklesan. Kaže kako je AJ dobar dečko, bodybuilder. To je zapravo psihološka igrica. Fury želi imati 'six-pack'. Ja sam zapravo sve što on želi biti", rekao je Joshua tijekom gostovanja na "Deeney Talks" podcastu.

Ako usporedimo neke posljednje snimke obojice, čini se kako je Joshua zadržao svoju formu te kako je konstantno u pravom ozbiljnom treningu. S druge strane, za Furyja je jasno kako se opustio tijekom 15 mjeseci, koliko je prošlo od pobjede nad Deontayem Wilderom. Ipak, to ne mora ništa značiti, budući da nam je već jednom dokazao kako se iz još puno lošijeg stanja uspio vratiti u tom formu.

Smatra također Joshua kako se Fury zapravo namjerno pokušava prikazati kao netko van forme, odnosno da je sve to neka vrsta njegovog plana.

"Razlog zašto govori da pije 12 piva dnevno je taj što zna da to ne bi mogao napraviti i boriti se protiv mene. Zna on jako dobro koliko je ovo ozbiljan ispit. Toliko ozbiljan da ga on želi namjerno prikazati što manjim. U tome je stvar. Ali, jako dobro on zna što ga čeka", još je dodao Joshua.

Datuma njihovog meča još uvijek nema. Donedavno se govorilo o početku ili sredini ljeta, no nedavno je promotor Bob Arum izjavio kako se sve više čini da tako nešto neće biti izvedivo, čime bi odmah propala i ideja o dva ovogodišnja meča. Fury bi tako svakako imao dovoljno vremena za dovesti se u potrebnu formu, odnosno za krenuti ozbiljno trenirati nakon što bude poznato kad će točno i gdje ući u ring.

Linker
23. travanj 2024 21:19