K1 i Boks

Joshuin novi trener tvrdi: ‘On je najtalentiraniji teškaš današnjice‘

Anthony Joshua

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Izgleda da je složio dobitnu taktiku za svog boksača

Anthony Joshua udružio je snage s novim trenerom Robertom Garciom u pripremama za revanš protiv Oleksandra Usyka ovo ljeto. Joshua je u prvom meču ostao kratak i izgubio pojaseve nakon što je dopustio Usyku da nametne svoj tempo i stil borbe. Eventualna pobjeda bi Joshui mogla donijeti borbu za neprikosnovenog prvaka svijeta protiv Tysona Furyja, naravno ukoliko Fury ne ostane umirovljen. Trener Garcia smatra kako je Fury jedna totalno drugačija zvijer u odnosu na Joshuu i Usyka.

"Tyson Fury je drugačija životinja, drugačija zvijer. Oleksandr Usyk je tehnički najpotkovaniji. Deontay Wilder ima najjači udarac. Ali za koga smatram da je najtalentiraniji? Ovdje biram Anthonyja Joshuu."

Joshua je gotovo pa uspio dogovoriti borbu protiv Furyja, no to je palo u vodu nakon što je Wilder ipak dobio prednost odraditi trilogiju s Furyjem zbog klauzule iz ugovora. Britanac se tada okrenuo na novi izazov i borbu protiv Oleksandra Usyka gdje je izgubio svoje pojaseve. Ono što je Garcia spomenuo za Joshuu je također i njegova iznimna fizička snaga i jačina udarca, tako da je za pretpostaviti da će se taktika za Usyka bazirati na onome u čemu je Joshua najbolji.

"Ono što još trebam istaknuti kod Joshue je to da ima nevjerojatnu snagu. On je fizički snažniji od bilo kojeg drugog boksača. Wilder je primjerice boksač koji ima nevjerojatnu moć nokauta jednim udarcem, ali Joshua isto to ima i još je fizički strašno jak."

Britanac će 20. kolovoza (8. mjesec) u Saudijskoj Arabiji pokušati vratiti pojaseve u svoje vlasništvo. Bivši dvostruki svjetski prvak nakon meča se našao na udaru kritika zbog taktike da se ide nadboksavati s najboljim tehničarom današnjice, a pod udarom kritika se također našao i njegov tadašnji trener Rob McCracken.

Linker
11. travanj 2024 11:16