K1 i Boks

Joshuin tim se pita zašto Dubois nije uključen u antidoping program, Queensberry uzvraća: ‘Daniel je upisan‘

Daniel Dubois (lijevo) | Anthony Joshua (desno)

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia Matt West/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ususret njihovom meču koji je zakazan za rujan ove godine tenzije ne prestaju rasti

Nakon nagađanja na društvenim mrežama, Queensberry Promotions je potvrdio da je Daniel Dubois upisan u VADA program prije njegovog okršaja s Anthonyjem Joshuom 21. rujna na Wembley stadionu.

Kasno u utorak, menadžerski tim Joshue, 258MGT, objavio je: "Dobro večer Queensberry... Ima li novosti zašto Daniel Dubois još nije upisan za testiranje VADA-e?"

Portal BoxingScene saznao je da su promotori Duboisa obavijestili 258MGT putem emaila, samo nekoliko sati prije objave, da su u procesu finaliziranja Duboisovog upisa u program za testiranje na nedozvoljene anabolike.

U srijedu ujutro, Queensberry je odgovorio: "Daniel je upisan, VADA će to potvrditi."

Loši odnosi između Joshue i Duboisa, koji su postali očiti kada je borba službeno najavljena krajem lipnja, izgleda da će se nastaviti. Joshua, s omjerom 28-3 (25 KO), osjećao je da ga Dubois, s omjerom 21-2 (20 KO), ne poštuje tijekom snimanja za DAZN koje je brzo eskaliralo te je završilo s njih dvojicom razdvojenima.

Dubois će braniti IBF naslov u teškoj kategoriji koji je dobio nakon što ga je Oleksandr Usyk napustio prije svog revanša s Tysonom Furyjem koji je zakazan 21. prosinca.

Linker
07. rujan 2024 03:30