K1 i Boks

Joshuu ove godine ipak čekaju dva velika meča? Prvo revanš sa starim znancem, a zatim krajem godine spektakl

Anthony Joshua

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Ne zaboravimo da je Wilder bio i u pregovorima s Andyjem Ruizom kojemu je nudio 30 posto ukupnog honorara, na što ovaj logično nije pristao

Puno govora je u posljednje vrijeme bilo o tome što je sada sljedeće za bivšeg prvaka Anthonyja Joshuu. Hearnov plan je bio do kraja godine odraditi dva meča, od čega bi prvi bio u osmom mjesecu revanš protiv Dilliana Whytea, a zatim u dvanaestom mjesecu spektakl u Saudijskoj Arabiji i borba protiv Deontayja Wildera.

Nije Hearn mogao previše reći jer je puno toga ovisilo o Saudijcima i njihovim željama, ali sada su izgleda ipak uspjeli doći do nekih dogovora. Eddie Hearn je u posljednjem intervjuu za Boxing News otkrio malo više detalja, a to će sve obradovati Joshuine fanove.

Prema Hearnu, Dillian Whyte je već potpisao ugovor za revanš protiv Joshue koji bi se trebao održati 12.8. ove godine, a ono što je još bitnije, rekao je kako su postignuti konkretniji pomaci u dogovorima za meč između Joshue i Wildera. Ta borba bi se trebala održati u dvanaestom mjesecu u Saudijskoj Arabiji, a izgleda da su obje strane pristale na meč.

‘‘Praktički smo se dogovorili oko svega, možda će biti još par finalnih promjena‘‘, kratko je rekao Joshuin promotor.

Možda ovo znači da ćemo konačno gledati jedan veliki meč u vrhu teškaškog boksa. Ne zaboravimo da je Wilder bio i u pregovorima s Andyjem Ruizom kojemu je nudio 30 posto ukupnog honorara, na što ovaj logično nije pristao. Vjerojatno je Wilder svjestan da mu Joshua donosi više i novca i svega ostalog, tako da je Ruizu ponudio mali honorar čisto da ne ispadne da je on taj koji ne želi borbu. No, teško mu je to zamjeriti ukoliko je ovo što Eddie Hearn govori istina.

Linker
28. travanj 2024 12:33