K1 i Boks

Anthony Joshua i Dillian Whyte službeno ugovorili revanš, evo kada će se ponovno susresti u ringu

Anthony Joshua laughs in the audience during the Matchroom Boxing heavyweight fight between Dillian Whyte and Jermaine Franklin at the OVO Arena

 JAMES FEARN/PPAUK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Fearn/ppauk/shutterstock Editorial/profimedia
Oba se borca vesele povratku u London

Iako je neko vrijeme vladalo mišljenje da se ovo neće dogoditi, danas je ipak izašla službena potvrda. Britanski suparnici u teškoj kategoriji Anthony Joshua i Dillian Whyte susrest će se u eksplozivnom revanšu u O2 u Londonu u subotu 12. kolovoza (osmi mjesec), koji će biti prikazan ekskluzivno uživo na DAZN-u diljem svijeta i na DAZN PPV-u u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Dvostruki ujedinjeni svjetski prvak u teškoj kategoriji Joshua (25-3, 22 KO) i bivši izazivač svjetskog naslova Whyte (29-3, 19 KO) ponovno će se sukobiti nakon gotovo osam godina. a u toj je borbi Joshua pobijedio prekidom u sedmoj rundi za kraj uzbudljivog rata.

“Jasno sam rekao da je moj plan biti aktivan ove godine. 12. kolovoza je datum, bit ću spreman za borbu", izjavio je Joshua.

‘AJ‘ je doživio meteorski uspon nakon zlata na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine te je nastavio ujedinjavati pojaseve tešku kategoriju, osvojivši WBA, IBF, WBO i IBO krune s nizom pobjeda protiv Charlesa Martina, Vladimira Klička, Josepha Parkera, Alexandera Povetkina, Andyja Ruiza i Kubrata Puleva.

33-godišnjak je uvjerljivo nadmašio Jermainea Franklina u O2 Areni ranije ove godine kada se vratio na pobjednički put pod novim trenerom Derrickom Jamesom nakon uzastopnih poraza od Oleksandra Usyka 2021. i 2022. godine.

Whyte, čija je posljednja pobjeda također došla sudačkom odlukom protiv Amerikanca Franklina prošle godine, nije uspio u svom rekordnom izazovu za Svjetski naslov protiv neporaženog WBC vladara Tysona Furyja na stadionu Wembley u travnju (četvrti mjesec) 2022. godine kada je izgubio tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Oba se borca vesele povratku u London, a zadovoljstvo ne krije ni izvršni direktor DAZN Group, Joseph Markowski.

"Sjajno je imati Anthonyja Joshuu koji se ponovno bori na platformi tako brzo nakon njegove borbe u travnju, Želimo ga u najvećim borbama, a borba s Dillianom Whyteom je golema - ponovno raspirivanje svađe koja je tinjala više od desetljeća te 12. kolovoza obećava vatromet."

Linker
01. svibanj 2024 23:09