K1 i Boks

Joyce prognozirao meč između Usyka i Duboisa: ‘Usyk će plesati oko njega, Dubois ga neće pogoditi‘

Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponovio je kako je frustriran što će Dubois prije njega dobiti priliku protiv prvaka, iako je teško izgubio od njega u posljednjem nastupu

Joe Joyce ovog vikenda ima novi izazov, a čeka ga opasni Kinez Zhilei Zhang. Kladionice Zhangu ne vjeruju previše, no nikako ga se ne smije podcijeniti jer i on posjeduje veliku snagu udarca. Bob Arum je rekao da bi Joyce mogao biti idući protivnik za Furyja ukoliko u subotu pobijedi Zhanga, tako da mu motivacije neće nedostajati.

Što se tiče Usyka, njegov idući protivnik je Daniel Dubios. Iako će u tom meču biti favorit, Joyce je iznio svoje mišljenje o ovoj borbi. Joe smatra kako će Usyk kroz cijeli meč ‘‘plesati‘‘ oko Duboisa:

‘‘Jako sam frustriran jer sam bio na putu da budem prvak, ali sljedeći je onaj pojas koji Dubois drži i ja sam trebao biti prije njega. Prvo sam ga prebio, a onda je dobio priliku prije mene i to me jako frustrira. Ali, to je način na koji boks danas funkcionira i morate igrati s kartama koje imate‘‘, rekao je Joyce.

‘‘Mislim da će Usyk plesati oko Duboisa te ga on neće moći pogoditi. Dubois nije mogao pogoditi ni mene kad smo se borili, tako da Usyka također neće moći. Dubois udara jako, ali ne možete udariti nekoga tko se tako kreće. Ima malu šansu da ga zakači, ali to se neće dogoditi‘‘, dodao je.

Vjerujemo da uistinu jest frustrirajuće što Dubois napada titulu nakon teškog poraza od Joycea, no nažalost politika i interesi u profesionalnom boksu često sport gurnu u drugi plan. No, ukoliko Joyce u subotu pobijedi Zhanga, vjerojatno bi ga nekad na ljeto mogli gledati protiv Furyja. Osim ako se on i njegov tim ne odluče za Ruiza, no više toga će biti jasno nakon subotnjeg meča.

Linker
23. travanj 2024 23:06