K1 i Boks

Junior Dos Santos potpisao za boksačkog promotora pa uputio poruku Joshui, Furyju i Wilderu

Junior Dos Santos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak pokušat će napraviti uspješnu boksačku karijeru

Nakon što je godinama smatran jednim od najboljih boksača među MMA borcima općenito, Junior Dos Santos napokon će dobiti priliku pokazati se i među pravim boksačima. Osam mjeseci nakon što je raskinuo ugovor s UFC-om, 37-godišnji bivši prvak UFC-ove teške kategorije napravio je potez kojim je pokazao gdje se vidi u idućem profesionalnom nastupu. Bit će to ring, u koji će ući s velikim rukavicama na rukama.

Junior je potpisao ugovor s promotorskom agencijom S-Jam Boxing, koja je njegovu akviziciju objavila putem svog Twitter profila.

Iako se činilo da bi se JDS mogao naći u kečerskom ringu, nakon dva nastupa na priredbama AEW organizacije, čini se da mu je veća želja za pravom borbom. I isto tako se čini da on u boksu ne misli biti prolaznik, odlazi tamo s najvećim mogućim ambicijama. To možemo zaključiti iz njegove izjave upućene trojici najboljih i najpopularnijih teškaša u ovom trenutku.

"Anthony Joshua, Deontay Wilder, Tyson Fury... Uistinu vjerujem kako će se meč protiv nekoga od njih dogoditi. U jednom trenutku imat ću veliki meč protiv nekoga od ovih momaka i pobijedit ću ih", prva je službena izjava Dos Santosa nakon što je otkrivena odluka za nastavak njegove karijere.

Na Junioru je da što prije dokaže kako mu je mjesto u ringu. A ako namjerava dogurati do prilike da uopće može razmišljati o meču protiv nekoga od navedenih, jasno je da neće moći imati previše lakih mečeva za zagrijavanje. Morat će odmah na ozbiljniju konkurenciju. I tko zna, možda se uspije probiti, ako ne do navedenog trojca, onda barem do pokojeg poznatijeg imena.

Linker
18. travanj 2024 04:51