K1 i Boks

‘Kad se pripremao za Ngannoua, Fury nije bio fokusiran. To nije bio ‘Kralj Cigana‘ kojeg poznajem‘

Tyson Fury i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Smatra i da je potpisan ugovor za borbu protiv Usyka bitno utjecao na stanje uma

Francis Ngannou šokirao je borilački svijet kada je bacio Tysona Furyja u nokdaun u trećoj rundi. Bivši prvak teške kategorije UFC-a imao je svoj profesionalni boksački debi protiv aktualnog i neporaženog WBC prvaka. Fury je na kraju slavio podijeljenom odlukom sudaca, ali njegove dionice su pale s obzirom na izvedbu.

Otada se vodi rasprava o tome koliko je bio spreman za borbu, a mnogi su stručnjaci tvrdili da nije trenirao i da je olako shvaćao protivnika. Poznati teškaš, Martin Bakole, stalni sparing partner Britanca, kaže da nije bio toliko fokusiran kao inače.

"Da budem iskren, bio sam u njegovom kampu. Ako gledate moj intervju na priredbi kada me ljudi pitaju, rekao sam da se neću iznenaditi ako vidim nokdaun, jer, da budem iskren, nije bio 100% fokusiran u dvorani. Što se mene tiče, moje mišljenje je da je potpisani ugovor s Usykom utjecao na stanje uma", smatra.

Također, tvrdi da Fury nije sparirao istim intenzitetom kao u pripremama za prethodne borbe.

"Nikad nisam vidio Furyja da tako trenira. Radio je četiri runde, šest rundi u dvorani za sparing... Možda ovo gleda i zna da nije bio 100 posto usredotočen. To nije ‘Kralj Cigana‘ kojeg poznajem kad se pripremao za Klička, Chisoru i Whytea. Ovo je bilo drugačije", kazao je.

Sam Fury označio je Ngannouovu borbu najtežom u zadnjih nekoliko godina, ali još uvijek odbija reći da je nedostatak pripreme uzrokovao muke te večeri.

On je sada u trening kampu za okršaj protiv Usyka 17. veljače – borbu za koju će trebati najjače pripreme ako želi otići kući sa sva četiri pojasa.

Linker
30. travanj 2024 00:46