K1 i Boks

Kada će Tyson Fury otići u mirovinu? Njegov otac otkrio je koliko dugo bismo mogli gledati ‘Gypsy Kinga‘

John Fury (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Jedan od dvojice najboljih teškaša na svijetu ranije ove godine napunio je 35 godina starosti

Mnogi će se složiti da teška kategorija u boksu dugo nije bila ovako uzbudljiva i bogata talentom. Tyson Fury i Oleksandr Usyk predvode kategoriju, a tu su još brojni vrhunski boksači poput Filipa Hrgovića, Deontayja Wildera, Anthonyja Joshue, Andyja Ruiza, Zhileija Zhanga itd.

Fury i Usyk ipak su trenutno stepenicu iznad ostalih i u njihovom vlasništvu su one najvažnije svjetske titule. Boksačka javnost silno iščekuje njihov međusobni obračun, ali upitno je hoćemo li ikada svjedočiti toj borbi. Njihovi pregovori nisu dobro prošli ranije ove godine obojica su ošli različitim putevima.

Usyk je u osmom mjesecu boksao protiv Daniela Duboisa i tehničkim nokautom došao je do pobjede. Furyja krajem desetog mjeseca čeka meč protiv Francisa Ngannoua, borca kojem će to biti boksački debi. Fury je prošle godine boksao protiv Dilliana Whytea i Dereka Chisore, a obojica su se pokazali nedoraslim protivnicima za ‘‘Gypsy Kinga‘‘.

Sudeći po mečevima koje ugovara u posljednje vrijeme, dojam je da Fury više ne teži onim najozbiljnijim mečevima, što je ponekad i naznaka završetka karijere. Fury je u osmom mjesecu proslavio 35. rođendan i sigurno može još nekoliko godina nastupati na visokoj razini. Upitno je ipak koliko je motiviran, a njegov otac John Fury dao je svoj osvrt u intervjuu za FreeBets.

‘‘Mislim da je dobar za naredne četiri godine. On se ne stresira i uživa u svom poslu. Ranije je odlazio u mirovinu, ali nije mu se sviđalo u mirovin. Rekao mi je da bez boksa ne zna što bi drugo radio. Mislim da će Tyson (Fury) biti jedan od najdugovječnijih prvaka. Pogledati li konkurenciju, zašto bi se umirovio kada je nekoliko koplja ispred ostalih? Sve dok ste daleko ispred ostalih, nastavite se boriti i zabavljati javnost. Njegova navijačka baza samo dodatno raste i nema razloga da se povuče. Ukoliko može zabavljati ljude u ovom trenutno jako dosadnom svijetu, samo neka nastavi.‘‘, istaknuo je John.

Čak je i sam Tyson u nekim intervjuima ranije ove godine istaknuo kako se uistinu nije snašao u mirovini i da bi rado boksao čak i kao 50-godišnjak. Koliko dugo će zadržati tu motivaciju i koliko dugo će ga služiti zdravlje, vrijeme će pokazati.

Linker
12. svibanj 2024 06:33